Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Κανένα πρόβλημα στο οδικό δίκτυο της Πιερίας. Ιδιαίτερη προσοχή συνιστά η Π.Ε.Πιερίας στους πολίτες λόγω του παγετού.

                                                
           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
      Κανένα πρόβλημα  στο οδικό δίκτυο της Πιερίας. Ιδιαίτερη προσοχή
            συνιστά  στους πολίτες η Π.Ε.Πιερίας  λόγω του  παγετού.  

Μαραθώνια ήταν η επιχείρηση αποχιονισμού από την Π.Ε.Πιερίας για άλλη μια νύχτα

Ανοικτό είναι το οδικό δίκτυο ευθύνης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, ωστόσο
χρειάζεται αυξημένη  προσοχή  από τους πολίτες  λόγω του παγετού.


Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας παρακαλεί του πολίτες και κυρίως τους οδηγούς να είναι προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους,  κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες και το βράδυ  καθώς λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας που επικρατεί,  υπάρχουν σημεία στα οποία έχει σημειωθεί παγετός και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος.


Συστήνεται να υπάρχουν αντιολισθητικές αλυσίδες σε όλα τα οχήματα για κάθε ενδεχόμενο, οι οδηγοί να τηρούν τα μέτρα της τροχαίας,  να ενημερώνονται για τον καιρό πριν ταξιδέψουν, να οδηγούν αργά και να κρατούν μεγάλες αποστάσεις.


Επί ποδός βρίσκεται ο αποχιονιστικός μηχανισμός της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας. Από την πρώτη ημέρα που εκδηλώθηκαν οι σφοδρές χιονοπτώσεις στην Πιερία μέχρι και σήμερα τα συνεργεία  της Π.Ε.Πιερίας καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να διατηρήσουν ανοικτό το οδικό δίκτυο.


Με αμείωτη ένταση συνεχίστηκε και χθες τη νύχτα  η προσπάθεια αποχιονισμού,   υπό τις οδηγίες της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφίας Μαυρίδου,  ώστε να διατηρηθούν καθαροί οι  δρόμοι.


Στο πλαίσιο της εποπτείας και του συντονισμού της διαδικασίας  αποχιονισμού,  η  Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας  και  οι  συνεργάτες της    περιόδευσαν  τη νύχτα κυρίως στο ορεινό οδικό δίκτυο της περιοχής και  διαπίστωσαν  ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

« Διαπιστώθηκε η ετοιμότητα,  ο σωστός σχεδιασμός και η αγαστή συνεργασία της Π.Ε.Πιερίας με τους τρεις Καλλικρατικούς δήμους στο έργο του αποχιονισμού» ανέφερε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου. Πρόσθεσε ότι η  έντονη χιονόπτωση δυσχέραινε την επιχείρηση αποχιονισμού, αλλά οι έμπειροι χειριστές  και το προσωπικό των υπηρεσιών της Π.Ε.Πιερίας πέτυχαν το στόχο μας,  θέτοντας  υπό έλεγχο την κατάσταση στο οδικό δίκτυο για τις  ασφαλείς μετακινήσεις  των πεζών  και των  οχημάτων.



Κύριο μέλημα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας είναι οι ασφαλείς και καθαροί δρόμοι ακόμη και στις πιο δυσχερείς καιρικές συνθήκες. Τα συνεργεία των τεχνικών υπηρεσιών της Π.Ε.Πιερίας,  ενεργούν επί 24ωρου βάσεως τόσο για τον αποχιονισμό  όσο και για  την αντιμετώπιση του παγετού.