Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Παραιτήθηκε ο Μανώλης


«Εγώ με αυτά τα μέτρα δε μπορώ να μείνω γραμματέας συνδικαλιστικού της ΝΔ» ξεκαθάρισε σήμερα ο Γιάννης Μανώλης.
Την αποκάλυψη αυτή έκανε μιλώντας στους δημοσιογράφους  στη βουλή:
«Γραμματέας μέχρι σήμερα. Μέχρι χθες μάλλον. Είπα χθες στη συγκέντρωση ότι τα μέτρα αυτά δε μπορώ να τα στηρίξω. Δε μπορώ να εκφράσω θεσμικά αυτό τον κόσμο της εργασίας και τους επιστημονικούς συλλόγους που εκπροσωπώ. Δεν είναι έντιμο να παραμείνω σε αυτή τη θέση» υπογράμμισε ο κ. Μανώλης.
Στη συνέχεια, σε ερώτηση των δημοσιογράφων εάν έχει υποβάλλει την παραίτησή του στον αρχηγό της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, απάντησε με νόημα πως «μερικά πράγματα υποβάλλονται και δημόσια. Το θέμα δεν είναι το τυπικό κομμάτι» το οποίο είπε πως θα τα κάνει κι αυτό σήμερα.
Σχολιάζοντας, τέλος, τη συζήτηση για τα μέτρα και τις απαιτήσεις για τη νέα δανειακή σύμβαση, ο κ. Μανώλης υποστήριξε ότι τα μέτρα είναι άδικα γιατί «οδηγούν σε μισθούς Βουλγαρίας με τιμές Βρυξελλών». Επίσης άφησε αιχμές για τον αρχηγό του κόμματος του Αντώνη Σαμαρά: « Οι επικουρικές συντάξεις είναι το τυράκι. Γίνεται τεμαχισμός για να γίνει μια κουβέντα ότι “κάτι είπαμε και κάτι σώσαμε” και μετά από 15 μέρες θα κοπούν και οι συντάξεις και τον Ιούνιο θα έρθουν και άλλα μέτρα. Τα λέω σε όλους  γιατί ξέρω τι μέτρα εγκρίθηκαν χθες. Τα μέτρα οδηγούν σε μισθούς Βουλγαρίας με τιμές Βρυξελλών».