Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Τα χάσαμε όλα, τα δώσανε όλα, οι αρχηγοί της κωλοτούμπας


Τι το ήθελε ο Καρατζαφέρης να θυμηθεί, ότι υπάρχει μεγάλη λειψανδρία στις ηγεσίες των
μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών και γι΄ αυτό τραβάμε, αυτά που τραβάμε ως χώρα?
Τι ήθελε να μας θυμίσει τον Μπομπιντού και τον Μιτεράν στη Γαλλία, τον Σμιτ και τον Κολ στη Γερμανία?? Μήπως εμείς εδώ, στη φτωχή ψωροκώσταινα, είμαστε σε καλύτερη μοίρα?
Εχει ηγεσία σήμερα η Ελλάδα? Γιατί αν είχε ηγεσία θα περνούσαμε όλο αυτό τον οικονομικό Αρμαγεδώνα?
Του Σωτήρη Τζούμα
Οχι δεν έχουμε πολιτική ηγεσία ικανή, να μας βγάλει από την τρικυμία που περνάμε...!
Αυτή τη στιγμή, την Ελλάδα την κυβερνούν απλοί διαχειριστές της εξουσίας...Ανθρωποι, χωρίς όραμα...Χωρίς αντρίκιο λόγο.. χωρίς μπέσα.. χωρίς σταθερές!!
Η χώρα μας, η δύσμοιρη Ελλάδα, τον τελευταίο καιρό δέχεται από παντού ραπίσματα και εξευτελισμούς.. Με κορυφαίους του χορού, στον παγκόσμιο αυτό διασυρμό μας, την ανιστόρητη κ.Μέρκελ και τα παραπορευόμενα όργανά της, όπως το περιοδικό DER SPIEGEL,το οποίο έχει αναλάβει εργολαβικά τον εξευτελισμό της χώρας μας και του λαού μας! Και από κοντά ο..τεράστιος κ.Σαρκοζί,που μέσα στο προγονικό αίμα του-φευ-κυλάει ελληνική διάθεση και κουλτούρα,αφού εδώ,στον τόπο μας, γεννήθηκε μέρος της φαμίλιας του!
Από την περασμένη Τετάρτη, είμαστε μάρτυρες ενός θρίλερ-έτσι εξελίσσεται η νέα διαπραγμάτευση με τους δανειστές=δυνάστες μας-στο οποίο συμμετέχουν ο υπηρεσιακός Πρωθυπουργός της χώρας κ.Παπαδήμος και οι τρείς πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την Κυβέρνηση. Εχουν ονοματεπώνυμο οι κύριοι αυτοί, το οποίο καλό είναι τώρα να το ...θυμίζουμε, γιατί σίγουρα αργότερα,θα θέλουμε να το ξεχάσουμε! Πρόκειται για τους κυρίους Παπανδρέου,Σαμαρά και Καρατζαφέρη. Συναγωνίζονται καθημερινά στον λαικισμό, στις πολιτικές κωλοτούμπες και στην επίδειξη ισχύος ,εκ του ασφαλούς...Τσάμπα μάγκες δηλαδή!
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕ ΘΑ ΣΑΣ ΤΟ ΣΥΓΧΩΡΗΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ Π Ο Τ Ε!!!
Στόχος και βούληση των δυναστών μας, το τελευταίο,κυρίως διάστημα, είναι να φέρουν τη χώρα μας σε επίπεδα μεγάλης φτώχειας! Λες και αυτό είναι το στοίχημα της πολιτικής τους καριέρας! Και η ηγεσία του τόπου μας πως το αντιμετωπίζει αυτό?
Κάθεται στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης και το...συζητάει!! Αν είναι ποτέ δυνατόν!! Και όμως ναι, το είδαμε κι αυτό! Τι συζητάτε ωρέ,την υποδούλωση της πατρίδας μας για τα υπόλοιπα 40 χρόνια και δεν αυτοκτονείτε?
Μετά την χορταστική γεύση που πήραμε από την ανικανότητα της κυβέρνησης Παπανδρέου, που για δύο ολόκληρα χρόνια "έπαιζε", με τα ατάλαντα που είχε τοποθετήσει σε θέσεις κλειδιά και μας φέσωσε με το << Μνημόνιο 1>> - μη δυνάμενη να διαπραγματευθεί αποτελεσματικά με την Ευρώπη-κατέληξε στην εύκολη και ανέξοδη για το δίδυμο Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου, λύση...Μας έφεραν το ΔΝΤ μέσα στα πόδια μας και παρέδωσαν την λαική κυριαρχία της χώρας μας στους δυνάστες της!
ΕΙΣΤΕ ΑΝΑΞΙΘΙ....ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ...
Τώρα γευόμαστε αυτή την ανικανότητα ομαδικά! Τρία κόμματα, υπό τον κ.Παπαδήμο, συναγωνίζονται στην πολιτική της... κωλοτούμπας, ώστε να έχουν από τη μία και την πίττα ολόκληρη και από την άλλη, το σκύλο χορτάτο!
Τα χάσαμε όλα, τα δώσαμε όλα και βγαίνουν σαν τα κοκόρια και μας πουλάνε το παραμύθι οτι σώσανε τη χώρα, με τις σκληρές διαπραγματεύσεις τους!
Να λοιπόν, που το πρόβλημα της λειψανδρίας που έθιξε προχθές, χωρίς να το καταλάβει ο κ.Καρατζαφέρης, πλήττει κυρίως τον τόπο μας!
Ποιοί από αυτούς που κρατάνε τις τύχες μας στα χέρια τους, μπορούν να στηρίξουν το λαό μας και τη χώρα μας,σε αυτή τη δοκιμασία??
Εδώ χάνουμε το σύμπαν γύρω μας και αυτοί σαν τις κότες μέσα στο κοτέτσι τους, παίζουν τα παιχνίδια τους για να δείξουν προς το λαό οτι είναι παλληκάρια!Και μέσα...Ηρακλείς του θρόνου που κάθονται!
Γιατί όλα αυτά μας θυμίζουν τον σοφό εκείνο λόγο..."στην εποχή των μυρμηγκιών, θυμάμαι τα λιοντάρια!!" Πού είναι τα λιοντάρια? Δεν υπάρχουν πια....Παρά μόνον κότες!
Η καλύτερη υπηρεσία που μπορούν να προσφέρουν πλέον στον τόπο μας,είναι να πάνε το ταχύτερο δυνατό σε εκλογές, για να αφήσουν το λαό να τους δείξει πόσο, μα πόοοοσο ψηλά τους έχει!
Αυτό που έγινε χθες, ήταν η δεύτερη τραγική πράξη ενός προαναγγελθέντος εγκλήματος, εις βάρος του λαού μας και δεν θα τους το συγχωρήσουμε ποτέ!!
Κυριακή (των εκλογών) κοντή γιορτή....!!
Δώστε τους να καταλάβουν ότι εσείς έχετε τον τελευταίο λόγο!
Βοηθείστε τους να εμπεδώσουν καλά το....ποιός κυβερνά, πραγματικά, αυτό τον τόπο!!
ΣΩΤΗΡΗΣ Μ. ΤΖΟΥΜΑΣ
Επικοινωνιολόγος- Σύμβουλος Διοίκησης Επιχειρήσεων