Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

H πρώτη ..ήττα του facebook!

Το τελευταίο διάστημα, όλοι οι χρήστες του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης παρατηρούν πως γίνονται ξαφνικές αλλαγές... χωρίς μάλιστα καμία ενημέρωση από τους ιδιοκτήτες της σελίδας κοινωνικής δικτύωσης, με αποτέλεσμα πολλά ...προσωπικά δεδομένα
να αναρτώνται φόρα παρτίδα και να είναι ορατά σε όλους! Αυτό όμως απ ότι φαίνεται θα σταματήσει!Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) αναγκάστηκε μετά από αυτές τις πρακτικές, να κατηγορήσει το Facebook για παραπλανητικές τεχνικές.

Έτσι το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο για να αποφύγει ...20 χρόνια συστηματικής παρακολούθησης προχώρησε σε συμβιβασμό και πλέον θα αποφασίζουν οι ίδιοι οι χρήστες για τις ρυθμίσεις ασφαλείας τους και όχι το Facebook!

Πιο συγκεκριμένα το Facebook θα πρέπει να ζητά την συγκατάθεση πλέον των χρηστών για να κάνει αλλαγές στις επιλογές ασφαλείας, ενώ θα αναγκάζεται να μπλοκάρει την πρόσβαση στο υλικό κάποιου χρήστη όταν περάσουν 30 ημέρες μετά τη διαγραφή του λογαριασμού του και κάθε δύο χρόνια να υπόκειται σε έλεγχο οτι εφαρμόζει τις απαιτήσεις της FTC, που διασφαλίζει τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών..

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/12/h-facebook.html