Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Αποκάλυψη: Επενδυτής με 10 εκ. ευρώ για ΑΕΚ


Αποκάλυψη: Επενδυτής με 10 εκ. ευρώ για ΑΕΚ
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ

Ελληνας επενδυτής, από τα μεγάλα και δυνατά ονόματα του επιχειρηματικού χώρου, βρίσκεται προ των πυλών της ΑΕΚ ΠΑΕ. Πόσο κοντά; Το SentraGoal αποκαλύπτει ότι είναι αρκετά κοντά και
μπορεί, ακόμα και πριν διεξαχθεί η Γενική Συνέλευση της κιτρινόμαυρης εταιρίας, το πρωί της Παρασκευής, να έχει πάρει στα χέρια του το πακέτο των μετοχών, μέσω της Morgan Stanley της αγγλικής επενδυτικής τράπεζας που έχει στην κατοχή της το σύνολο των μετοχών!

Σε διαφορετική περίπτωση θα εμφανιστεί στη Γενική Συνέλευση, ο ίδιος ή εκπρόσωπός του (είναι άγνωστο μέχρι τώρα) και θα καταθέσει έγγραφη πρόταση για να πάρει την ομάδα, βάζοντας 10 εκ ευρώ για να καλύψει όλες τις υποχρεώσεις μέχρι το τέλος της σαιζόν και να πάρει σταδιακά και μέσω αυξήσεων του ΜΚ την μετοχική πλειοψηφία.

Διαπραγματεύσεις στο Λονδίνο

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το SentraGoal στενότατος συνεργάτης του Ελληνα επενδυτή, ο οποίος μάλιστα προορίζεται για να αναλάβει το ρόλο του διευθύνοντα συμβούλου στο νέο διοικητικό σχήμα, βρίσκεται από το βράδυ της Κυριακής στο Λονδίνο και μέχρι χθες το μεσημέρι είχε διαδοχικές επαφές με κορυφαία στελέχη της Morgan Stanley για να βρει λύση με πιθανότερη όλων την κατάθεση ολοκληρωμένης πρότασης για εξαγορά των μετοχών.

Οι διαπραγματεύσεις ήταν σκληρές και αγκάθι, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στην Αθήνα, είναι μεταξύ άλλων η αποτίμηση της εταιρίας, η διαφορετική προσέγγιση των δύο πλευρών για την αξία των μετοχών.

Το γεγονός ότι ο εκπρόσωπος του υποψήφιου ιδιοκτήτη παρέμενε στο Λονδίνο και χθες, έδειχνε ότι υπάρχουν ακόμα πιθανότητες να βρεθεί η χρυσή τομή, ωστόσο όλα θα ξεκαθαρίσουν σήμερα το μεσημέρι οπότε και αναμένεται να γίνει, σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες η τελική πρόταση και συζήτηση.

Γραπτή πρόταση στη Γ.Σ.

Αν τελικά δεν προκύψει λύση στο Λονδίνο, ο Ελληνας επενδυτής είναι αποφασισμένος να γνωστοποιήσει το ενδιαφέρον του στην Γενική Συνέλευση το πρωί της Παρασκευής όπου και θα καταθέσει την πρόταση με άμεσα καταβλητέα, 3εκ. ευρώ για να αντιμετωπιστούν οι υποχρεώσεις (επιταγή για πληρωμή την επόμενη εβδομάδα) και έγγραφη δέσμευση για καταβολή επιπλέον 7 εκ ευρώ προκειμένου να αντιμετωπιστούν όλες οι ανάγκες της ομάδας μέχρι και το φινάλε, χωρίς να περιλαμβάνονται σε αυτά τα νούμερα, χρήματα για τη μεταγραφική ενίσχυση τον Ιανουάριο.

Παράλληλα θα καταθέσει και πρόταση για τη δική του διοίκηση με πρόσωπα πολύ γνωστά στο χώρο της ΑΕΚ, ανθρώπους που έχει επιλέξει μετά από διεργασίες και επαφές πολλών μηνών.

Ο γρίφος του Νοτιά

Αν και ο υποψήφιος επενδυτής, αναζήτησε πολλές φορές τις τελευταίες 3 εβδομάδες τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Νίκο Νοτιά, δεν κατέστη δυνατό να τον βρει. Ο Νοτιάς απέφευγε συστηματικά να έρθει σε επαφή και αν δεν εμφανίσει αύριο μία δική του λύση, τότε ουσιαστικά θα αναγκαστεί να συναινέσει σε μία νέα διοικητική κατάσταση στην οποία όμως από εδώ και πέρα δε θα έχει κανένα λόγο γιατί πολύ απλά ο όρος του επενδυτή θα είναι να μετοχοποιηθούν όλα τα χρήματα που θα βάλει στην ονομαστική τιμή των μετοχών και όχι στα τρυκ με την τιμή στο 6,40, με τις απίθανες εφευρέσεις κάποιων για να ελέγχουν την κατάσταση.
Αν έχει λύση ο Νοτιάς; Αγνωστο. Φημολογία υπάρχει, ακούγονται διάφορα αλλά τα ψέματα τελείωσαν. Όλα θα κριθούν αύριο το πρωί.

Μαύρος, Μανωλάς, Τσάρτας, Ατματσίδης

Σημαντικό ρόλο στη νέα εποχή της ΑΕΚ θα παίξουν και τα μεγάλα αστέρια του παρελθόντος. Μεταξύ αυτών είναι οι Θωμάς Μαύρος, Στέλιος Μανωλάς, Βασίλης Τσιάρτας και Ηλίας Ατματσίδης που θα αναλάβουν διοικητικά και άλλα πόστα. Ηδη τα ονόματα των τριών πρώτων είδαν το φως της δημοσιότητας από χθες και σε αυτό του Ατματσίδη θα προστεθούν τουλάχιστον άλλα δύο, ιδιαίτερα αγαπητά.

Ο Θωμάς Μαύρος θα έχει πιθανότατα ρόλο αντιπροέδρου, ο Μανωλάς θα πάρει τη θέση του τεχνικού διευθυντή, διοικητικό πόστο θα έχει και ο Ατματσίδης ενώ ο Βασίλης Τσιάρτας προορίζεται για θέση που θα έχει πιο άμεση σχέση με το ποδοσφαιρικό τμήμα.

http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10523&subid=2&pubid=128880623