Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

“Μούδιασμα” στον ΔΟΛ για την επιλογή Καψή

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ

Μετά την απώλεια του Χρήστου Λαμπράκη, ο Σταύρος Ψυχάρης ήταν ο αυτονόητος διάδοχός του, και επόμενος ισχυρός άνδρας του ΔΟΛ. Χάρη και στη δική του δημοσιογραφική διορατικότητα
άλλωστε, τα έντυπα του Συγκροτήματος κατάφεραν να κυριαρχήσουν για πολλές δεκαετίες στον χώρο των ελληνικών ΜΜΕ, επηρεάζοντας καθοριστικά τις εξελίξεις.

Στην αναδιανομή ρόλων που προέκυψε, ξεχώρισαν οι περιπτώσεις του Γιάννη Πρετεντέρη και του Παντελή Καψή. Ο πρώτος, μετακινήθηκε από το «Βήμα» στα «Νέα», ενώ ο δεύτερος άφησε τη διοίκηση των «Νέων», για να αναλάβει διευθυντής του «Βήματος της Κυριακής», καθώς και θέση εκτελεστικών αρμοδιοτήτων στο διοικητικό συμβούλιο του ΔΟΛ.

Προϊόντος του χρόνου ωστόσο, φάνηκε ότι οι σχέσεις του Παντελή Καψή με τον Σταύρο Ψυχάρη δεν είχαν την άνεση και τον ψυχικό δεσμό που τις διέκρινε στο παρελθόν. Γι’ αυτό και σταδιακά, ο Παντελής Καψής απομακρύνθηκε από το κέντρο λήψης των αποφάσεων. Παραιτήθηκε από διευθυντής του «Βήματος της Κυριακής», και παρέμεινε απλός αρθρογράφος της εφημερίδας, όπως και της ηλεκτρονικής έκδοσής της.

Το τελευταίο διάστημα, οι συχνές δημόσιες παρουσίες του Παντελή Καψή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, όπως και στη ΝΕΤ, επιβεβαίωναν την εκτός ΔΟΛ κινητικότητά του. Η επιλογή του από τον Λουκά Παπαδήμο για τη θέση του Υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου, ήρθε να βάλει σφραγίδα σε αυτό το τέλος εποχής. Προκαλώντας… μούδιασμα στην οδό Μιχαλακοπούλου, εκεί όπου βρίσκονται τα γραφεία του ΔΟΛ.

http://www.statesmen.gr/