Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Κατάργηση Γραφείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης




ΘΕΜΑ:  «Κατάργηση Γραφείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης»
ΣΧΕΤ:    1)Ν. 4027/2011 (ΦΕΚ 233 τ. Α΄)

           Σας γνωστοποιούμε ότι  μετά την πρόσφατη δημοσίευση του Ν. 4027/2011 (ΦΕΚ 233/ 4-11-2011 τ. Α΄) για την κατάργηση των αποκεντρωμένων περιφερειακών υπηρεσιών του
Υπουργείου Παιδείας ΔΒΜΘ, καταργείται  το 1ο και 2ο Γραφείο  Π.Ε. Πιερίας αρμοδιότητάς μας. Τα ανωτέρω Γραφεία  βρίσκονται ήδη από 7-11-2011 σε καθεστώς εκκαθάρισης και μεταφοράς των υπηρεσιών τους στη Δ/νση Π.Ε. Πιερίας στην Κατερίνη.
           Σύμφωνα με τον παραπάνω νόμο, τα καταργηθέντα Γραφεία διακόπτουν τη λειτουργία τους και δε θα παρέχουν καμιά υπηρεσία εφεξής. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των Σχολικών Μονάδων, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, από τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011 και εφεξής, θα λειτουργεί σύμφωνα με τις παρακάτω οδηγίες:  
·         Οι Σχολικές Μονάδες, αρμοδιότητας του πρώην 1ου και 2ου Γραφείου Π.Ε. Πιερίας θα εξυπηρετούνται από τις Υπηρεσίες της Διεύθυνσης, που στεγάζονται στην Κατερίνη στην παρακάτω ταχυδρομική διεύθυνση:
Δ/νση Π.Ε. Πιερίας
Π. Τσαλδάρη 8
Τ.Κ.:60100 Κατερίνη
·         Η υπηρεσιακή αλληλογραφία και τα λοιπά έγγραφα όλων των ανωτέρω σχολικών μονάδων θα έχουν ως αποδέκτη τη Διεύθυνση Π.Ε. Πιερίας, θα απευθύνονται προς το Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και θα κατατίθενται στις Υπηρεσίες μας.

Παρακαλούμε επίσης τους κ. Διευθυντές,-ιες των Δημ. Σχολείων και τις Προϊσταμένες, –ους των Νηπιαγωγείων λαμβάνοντας υπόψη την κατάργηση των Γραφείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης,

  α) Να φροντίσουν για τη διαγραφή των στοιχείων που αφορούσαν στα Γραφεία στα οποία ανή                    καν οι σχολικές τους μονάδες πριν την κατάργησή τους, όπως επίσης και την αντικατάσταση του λογότυπου των υπηρεσιακών σχολικών εντύπων και εγγράφων καθώς και των σφραγίδων τους.
β)  Να φροντίσουν για περιορισμένη χρήση τηλεομοιοτυπίας (φαξ) και αποστολή των εγγράφων με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο e-mail της Δ/νσης (mail@dipe.pie.sch.gr)  και του Δ/ντή Π.Ε. Πιερίας.
γ)  Οι διευθυντές,-ιες των  Δημοτικών Σχολείων να συνεργάζονται με τις Προϊσταμένες, -ους των  Νηπιαγωγείων στα θέματα οργάνωσης, διοίκησης και ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (σχολικό δίκτυο –internet) παρέχοντάς τους τεχνική στήριξη και βοήθεια.
δ)  Να δείξουν κατανόηση και να στηρίξουν τη Δ/νση Π.Ε. Πιερίας σ΄ αυτή τη μεταβατική περίοδο.
ε)  Να ενημερώσουν ενυπόγραφα όλους τους εκπαιδευτικούς των σχολείων τους και τους φορείς της εκπαίδευσης με τους οποίους συνεργάζονται για όλα τα θέματα λειτουργίας των σχολικών τους μονάδων.




 Ο Διευθυντής Π.Ε. Πιερίας

Κρίτογλου Αστέριος



https://mail.google.com/mail/?ui=2&ik=143ee441f4&view=att&th=133f9ef360f7dbe7&attid=0.1&disp=safe&zw