Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Θ.Παπαγεωργίου: Επιστολή για τις στάσεις του προαστιακού


Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ

Κατερίνη 1 Δεκεμβρίου 2011

Σταθμοί Προαστιακού Σιδηροδρόμου στην Πιερία

 

Νέα παρέμβαση του Βουλευτή Πιερίας Θ. Παπαγεωργίου για τις στάσεις του προαστιακού σε Μακρύγιαλο και παραλία Σκοτίνας – Παντελεήμονα. Έστειλε επιστολή στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μ. Βορίδη και τον Υφυπουργό κ. Ι. Μαγκριώτη.

 

Μετά την παρέλευση τεσσάρων και πλέον μηνών από την συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του στη Βουλή, για την λειτουργία στάσεων του προαστικού σιδηροδρόμου στην Πιερία (στάσεις Μακρυγιάλου και παραλίας Σκοτίνας – Παντελεήμονα) και την θετική απάντηση του Υφυπουργού κ. Ι. Μαγκριώτη πως «Είναι στις προτεραιότητες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για να γίνουν οι στάσεις του προαστιακού», ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Πιερίας κ. Θ. Παπαγεωργίου, επανήλθε με νέα επιστολή του για να επισπευσθεί η κατασκευή των στάσεων.
Συγκεκριμένα ο κ. Παπαγεωργίου στην επιστολή του προς τους κ. Μ. Βορίδη, υπουργό και Ι. Μαγκριώτη, υφυπουργό, επισημαίνει πως «ενώ σε σχετικές αναφορές και ερωτήσεις που έκανα προς το αρμόδιο υπουργείο και τον ΟΣΕ η ανταπόκριση ήταν θετική, αυτές όμως οι θετικές απαντήσεις και δεσμεύσεις που έλαβα δεν έγιναν συγκεκριμένες ενέργειες και αποφάσεις ώστε να δρομολογηθεί η κατασκευή των δύο στάσεων του Προαστιακού.
Όπως έχω ενημερωθεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει εκπονήσει τις σχετικές μελέτες και αναμένει την εντολή του Υπουργείου για να προχωρήσει στην έναρξη των απαραίτητων έργων για την κατασκευή των στάσεων σε Μακρύγιαλο και παραλία Σκοτίνας – Παντελεήμονα».
Επίσης ο κ. Παπαγεωργίου είχε προσωπικές συναντήσεις με την ηγεσία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και ζήτησε να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις για την εγκατάσταση και λειτουργία στάσεων του Προαστιακού στο Μακρύγιαλο και στην παραλία Σκοτίνας – Παντελεήμονα