Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Ταξίδι εξπρές, συνάντηση «αίνιγμα»

ΤΩΝ ΣΩΤΗΡΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ & ΑΛΕΞΗ ΠΛΑΤΗ


Ταξίδι εξπρές, συνάντηση «αίνιγμα»Ταξίδι-αστραπή πραγματοποιεί σήμερα στη χώρα μας ο Μισέλ Πλατινί.
Ο πρόεδρος της UEFA έρχεται στην Αθήνα με λίαρ τζετ, έπειτα από πρόσκληση της ελληνικής κυβέρνησης και αναμένεται λίγη ώρα αργότερα, στη 1 μ.μ., να συναντηθεί στη Βουλή με τον
πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και ενδεχομένως τον υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο, παρουσία του προέδρου της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιου.



Η συνάντηση επρόκειτο αρχικά να διεξαχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά τελικά θα πραγματοποιηθεί στο κοινοβούλιο αφού ο πρωθυπουργός, μία ώρα αργότερα, θα προεδρεύσει στο υπουργικό συμβούλιο όπου μεταξύ άλλων θα συζητηθεί το νέο νομοσχέδιο, η βία, το ντόπινγκ και το σκάνδαλο με τα «στημένα» παιχνίδια.
Στην ατζέντα της συνάντησης είναι, μεταξύ άλλων, προτάσεις για την εξυγίανση και την αξιοπιστία του ποδοσφαίρου, ο νέος νόμος της κυβέρνησης για τον αθλητισμό που είναι στα σκαριά αλλά καθυστερεί χαρακτηριστικά να ψηφιστεί και συνεπώς να τεθεί σε ισχύ, το οικονομικό fair play και οι ελληνικοί σύλλογοι, ο πειθαρχικός κώδικας που επικυρώθηκε στην πρόσφατη γενική συνέλευση της ΕΠΟ και ο κώδικας δεοντολογίας της ομοσπονδίας καθώς και η υπόθεση των στημένων αγώνων για την οποία ο Μισέλ Πλατινί θα ζητήσει ενημέρωση για την πορεία των υποθέσεων σε πειθαρχικό επίπεδο.
Μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της UEFA που θα συνοδεύεται από τον διευθυντή του γραφείου του Κεβίν Λαμούρ και τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα Θόδωρο Θεοδωρίδη, θα μιλήσει σε εκπροσώπους του γραπτού Τύπου, σε αίθουσα του αεροδρομίου προτού πάρει το δρόμο της επιστροφής.
Μετά την συνάντηση και πριν από την αναχώρησή του, περίπου στις 3μ.μ., ο πρόεδρος της UEFA θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου σε αίθουσα του αεροδρομίου.

http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10770&subid=2&pubid=128731147