Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Διαφωνούσαν στα αυθαίρετα, τα βρήκαν... στις καμπάνες!


Διαφωνούσαν στα αυθαίρετα, τα βρήκαν... στις καμπάνες!
Τί και αν  το ζήτημα με τους ΧΥΤΑ στη χώρα μας δεν έχει λυθεί ακόμα, τι και αν η περιβαλλοντική καταστροφή στον Ασωπό συνεχίζεται και τα σκουπίδια από εργοστασιακές μονάδες  μολύνουν ακόμη πολλούς ελληνικούς ποταμούς το υπουργείο Περιβάλλοντος προχώρησε σε μια καθοριστικής σημασίας απόφαση για το οικολογικό μέλλον του τόπου.

Το υπουργείο, με πρωτοβουλία (φυσικά) της Τίνας Μπιρμπίλη και συνεχιστή της εμπνευσμένης αυτής ιδέας τον κ. Παπακωσταντίνου, δίνει τέλος στη χρήση της καμπάνας των απανταχού εν Ελλάδι εκκλησιών!

 Ο ενοχλητικός αυτός ήχος της καμπάνας που ταλανίζει εδώ και χρόνια τα ευαίσθητα αυτιά του έλληνα επιτέλους θα σταματήσει. Διότι κατά το υπουργείο Περιβάλλοντος, ο ήχος μιας καμπάνας ίσως λειτουργεί ως αφύπνιση ή ως υπενθύμιση υποχρεώσεων ( για ποίον χτυπάει καμπάνα; Μήπως ξεχάσαμε να πληρώσουμε την δόση του δανείου, μήπως έρχονται νέες περικοπές μισθών στους εργαζομένους;) Πως αλλιώς, δίχως λίγη δόση χιούμορ, να αντιμετωπίσει και να ερμηνεύσει κανείς τη νομοθετική ρύθμιση που θα καταθέσει το ΥΠΕΚΑ για την χρήση της καμπάνας ως ρολογιού κατά τις ώρες κοινής ησυχίας.

Μάλιστα στην εν λόγω νομοθετική ρύθμιση προτείνεται, όπως αναφέρεται, «και ρύθμιση για την αντιμετώπιση του περιβαλλοντικού θορύβου την οποία έχει ετοιμάσει το υπουργείο Περιβάλλοντος για τον  περιορισμό και έλεγχο της έντασης με την οποία θα χτυπούν τούδε και στο εξής οι καμπάνες των εκκλησιών».

Εξάλλου, όσοι  διαμένουν κοντά σε εκκλησίες θα μπορούν πλέον να ακούνε πιο καθαρά τους θορύβους από τις χαλασμένες εξατμήσεις των αυτοκινήτων και τις ασταμάτητες κόρνες των οδηγών.

 Υ.Γ: Έπειτα από τις αλλεπάλληλες συγκρούσεις μεταξύ Μπιρμπίλη και Παπακωσταντίνου σε προσωπικό και σε... υπουργικό επίπεδο για την ρύθμιση των αυθαιρέτων και των ημιυπαίθριων – διαφωνία που στοίχισε στην «πράσινη» Τίνα την θέση της στο ΥΠΕΚΑ- οι δύο συνάδελφοι τα βρήκαν τουλάχιστον στη ρύθμιση για τις... καμπάνες!

  Α.Γ


http://www.newpost.gr/post/63543/Διαφωνούσαν-στα-αυθαίρετα%2c-τα-βρήκαν...-στις-καμπάνες!/