Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας με μέλη του Δ.Σ. του Ερασιτέχνη Πιερικού



Την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου,  επισκέφθηκαν   στο γραφείο της στην έδρα της Π.Ε.Πιερίας  δύο μέλη από το Δ.Σ.  του Ερασιτέχνη Πιερικού  την Τρίτη 19 Ιουλίου 2011.
     Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη Πιερικού, κ. Πασχάλης Τσιτιρόκης και ο Έφορος
Ομάδας Νέων  κ. Σταύρος Τσαρτσιταλίδης. Η κ. Μαυρίδου  τους υποδέχτηκε με χαρά, τους συνεχάρει για την πρόσφατη εκλογή τους στο Δ.Σ. και τους ευχήθηκε γόνιμη και παραγωγική θητεία.

     Η  ανάγκη στήριξης και προώθησης του αθλητισμού στην Πιερία με υποδομές και πόρους, αλλά και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την ανάπτυξη και ανάδειξη του αθλητικού τουρισμού ήταν τα βασικά συμπεράσματα που αναδείχθηκαν  από τη συνάντηση. Παράλληλα, συζητήθηκε η συμβολή της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας στην αναβάθμιση των υπαρχουσών αθλητικών υποδομών.

     Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν γενικά τα  αθλητικά σωματεία  της Πιερίας , ενώ οι εκπρόσωποι του Ερασιτέχνη Πιερικού διατύπωσαν αιτήματα αλλά και προτάσεις ώστε να στηριχθεί το έργο τους. Τα σημαντικότερα αιτήματα αφορούν τη συντήρηση και αναβάθμιση των αθλητικών τους εγκαταστάσεων, αλλά και την  κατασκευή νέων βοηθητικών αθλητικών χώρων και τη  διάθεση των μηχανημάτων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας όπου ζητηθεί.

     Η  Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας  άκουσε τα αιτήματα  και εξέφρασε την πρόθεσή της να ανταποκριθεί  στο  βαθμό του εφικτού στις αιτιάσεις τους. Την ίδια ώρα  αναφέρθηκε στο σπουδαίο έργο   που επιτελούν όλα τα αθλητικά  σωματεία καθώς δίνουν  ωφέλιμη διέξοδο  και κίνητρο στη νεολαία να ασχοληθεί  με τον αθλητισμό.

    ΄΄ Η Πιερία  έχει ισχυρή αθλητική ταυτότητα.Στην Π.Ε.Πιερίας  στηρίζουμε τον αθλητισμό. Για εμάς ο αθλητισμός είναι μια έννοια συνυφασμένη με τον πολιτισμό και οι δύο αυτοί τομείς αποτελούν βασικές μας προτεραιότητες ειδικά σε μια εποχή που οι άνθρωποι και  κυρίως οι νέοι   έχουν ανάγκη από υγιείς επιλογές» τόνισε η κ. Μαυρίδου. Η  ενίσχυση της αθλητικής δραστηριότητας αποτελεί  ελάχιστη συνεισφορά στα παιδιά της Πιερίας,  πρόσθεσε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας.


    Η  κ. Μαυρίδου στάθηκε στην άριστη  συνεργασία που υπάρχει με όλους τους φορείς αθλητισμού  και διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίζει να στηρίζει  όλες εκείνες τις  αθλητικές ενέργειες και πρωτοβουλίες που  κινούνται κατ΄επέκταση  στην κατεύθυνση της ανάδειξης και  προβολής της περιοχής.

 
     Με τη σειρά τους τα μέλη του Ερασιτέχνη Πιερικού εξέφρασαν  τις ευχαριστίες τους για το ενδιαφέρον της  Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας  και συμφώνησαν στην ανάγκη στενής  επικοινωνίας και συνεργασίας. Στο τέλος της συνάντησης της  δώρισαν  το λάβαρο της ομάδας τους προκειμένου να κοσμεί το γραφείο της.