Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Πρωτοβουλία ενάντια στο Ευρώ και την ΕΕ συγκροτείται από την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά


Με την υπογραφή 422 εργαζομένων, που προέρχονται κυρίως από τον χώρο της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, συγκροτείται «Πρωτοβουλία ενάντια στο Ευρώ και την ΕΕ» η οποία έχει στόχο την αποχώρηση «από τη φυλακή  του ευρώ και της ΟΝΕ», την «λαϊκή απειθαρχία και τη συνολική ρήξη με την ΕΕ του κεφαλαίου» και την αποτροπή της ψήφισης του «αντιδραστικού Συμφώνου του Ευρώ».
«Έχοντας την πεποίθηση, τονίζουν οι 422,  ότι το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της ΕΕ είναι συνώνυμα της κρίσης αλλά και ότι η πάλη ενάντια σε ΟΝΕ -  ΕΕ είναι άμεσος κι επιτακτικός όρος για την επιβίωση του λαού και της χώρας, εκκινούμε αυτή μας την προσπάθεια που  στηρίζεται σε πρώτη φάση από εκατοντάδες  αγωνιστές που συμμετέχουν ενεργά στους αγώνες για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων, των ανέργων, της νεολαίας και ολόκληρου του ελληνικού λαού. Αλλά και από πανεπιστημιακούς και καλλιτέχνες, που δεν υποτάσσονται στην κυρίαρχη απολογητική της εξαθλίωσης και παίρνουν θέση στο πλευρό του δοκιμαζόμενου και αγωνιζόμενου λαού.
Την Τετάρτη 27/7, στις 19:00 στην Αίθουσα της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 22, 2ος όροφος) θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή Ιδρυτική Συνέλευση της υπό συγκρότηση«Πρωτοβουλίας ενάντια το ευρώ και τη ΕΕ».
Για να δείτε το πλήρες κείμενο της  «Πρωτοβουλίας ενάντια στην Ε.Ε. και το ευρώ» και τα 422  ονόματα που το υπογράφουν πατήστε εδώ.