Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Παραίτηση Ραγκούση ζήτησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λ. Γρηγοράκος!

Την παραίτηση του Γ. Ραγκούση ζήτησε ο βουλευτής Λακωνίας του ΠΑΣΟΚ Λ. Γρηγοράκος, σε δηλώσεις που έκανε στον Βήμα 99,5 για το θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος των ιδιοκτητών ταξί. Συγκεκριμένα, ο κ. Γρηγοράκος, ανέφερε ότι «υπάρχουν κάποιοι που νομίζουν ότι μπορούν να
κάνουν τα πάντα χωρίς να ρωτάνε, νομίζουν ότι είναι πανίσχυροι» και πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να είχε «μαζέψει» τον κ. Ραγκούση και τον κ. Ρέππα ώστε να σταματήσει αυτή η κατάσταση. «Μπορεί να αναλάβουν τις πολιτικές τους ευθύνες κάποιοι για το κατάντημα αυτό στην χώρα και για τη δυσφήμηση. Γιατί να μην παραιτηθεί; Υπάρχουν και τέτοιες λύσεις. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν είναι κολλημένοι στις καρέκλες τους», τόνισε ο κ. Γρηγοράκος.
Απαντώντας ο κ. Ραγκούσης, ανέφερε ότι το πραγματικό ερώτημα είναι εάν θα εφαρμοστεί ο νόμος ή αν θα υποκύψει η κυβέρνηση στο μικροπολιτικό κόστος και στα επιμέρους συμφέροντα συντεχνιών. «Ο κ. Γρηγοράκος ζητά την παραίτηση μέλους της κυβέρνησης που προωθεί την εφαρμογή ενός Νόμου, που και ο ίδιος ο βουλευτής ψήφισε πριν από 4 μόλις μήνες, και σύμφωνα με τον οποίο συντελέστηκε η απελευθέρωση όλων των επαγγελμάτων από τις 2 Ιουλίου. Ένα είναι το πραγματικό και κρίσιμο για την πορεία της χώρας ερώτημα: Θα προχωρήσουμε αποφασιστικά στις αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος, και ειδικά μάλιστα όταν πρόκειται για την εφαρμογή ενός νόμου που έχουμε ήδη ψηφίσει και υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον ή θα υποταχθούμε στο φόβο του μικροπολιτικού κόστους και στα επιμέρους συμφέροντα συντεχνιών;» τόνισε.

Γ. Μιχελάκης: «Αρχιτέκτονας του χάους» ο Ραγκούσης
Εν τω μεταξύ, σκληρή επίθεση προς τον κ. Ραγκούση για το θέμα με το άνοιγμα του επαγγέλματος των ιδιοκτητών ταξί, εξαπέλυσε και ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γ. Μιχελάκης. Ο κ. Μιχελάκης χαρακτήρισε «αρχιτέκτονα του χάους» τον κ. Ραγκούση και τον κατηγόρησε για ανευθυνότητα. Επίσης, έκανε λόγο για «άδειασμα» του κ. Ραγκούση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Ηλία Μόσιαλο με τις δηλώσεις του περί απελευθέρωσης του επαγγέλματος «με συγκεκριμένους κανόνες».
«Ο αρχιτέκτονας του χάους κ. Ραγκούσης φέρνει στον ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ την προσωπική του βεντέτα με τον κ. Ρέππα. Δεν μας αφορούν τα εσωκομματικά κανενός», ανέφερε ο κ. Μιχελάκης. Πρόσθεσε, μάλιστα, πως ο υπουργός Υποδομών «οφείλει να καταλάβει ότι δεν είναι δικαίωμά του να παίζει οποιαδήποτε παιχνίδια σε βάρος της κοινωνίας, της οικονομίας και της τουριστικής μας βιομηχανίας. Είναι αδιανόητο να εμφανίζεται ανέτοιμος για συγκεκριμένες προτάσεις. Όπως αδιανόητη ήταν και η απόφασή του να καταργήσει τη ρύθμιση του προκατόχου του, χωρίς να έχει ο ίδιος συγκεκριμένη αντιπρόταση. Και, βέβαια, δεν μπορεί, μετά από όσα συνέβησαν να μην έχει ακόμη συγκεκριμένες θέσεις και να ζητά -μέσω του Κυβερνητικού Εκπροσώπου- πρόσθετο χρόνο», υπογραμμίζει ο εκπρόσωπος της ΝΔ. 
Κλείνοντας ο κ. Μιχελάκης, τόνισε ότι η ευθύνη ανήκει και στον ίδιο τον πρωθυπουργό «που οφείλει να εγκαταλείψει το ρόλο του ανεύθυνου παρατηρητή και να δρομολογήσει τη μόνη λύση: απελευθέρωση του επαγγέλματος με τους κανόνες που ισχύουν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης».

Ενημέρωση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ
Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο κ. Ραγκούσης πρέπει σήμερα να ενημερώσει τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για το θέμα του ανοίγματος του επαγγέλματος των ιδιοκτητών ταξί, στη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ. Ο ίδιος, πάντως, δηλώνει για άλλη μια φορά αποφασισμένος να προχωρήσει. Η συνεδρίασητου Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ, θα πραγματοποιηθεί έπειτα από αίτημα 21 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για ενημέρωση από τον υπουργό και υπό τον κλοιό των αυτοκινητιστών, που έχουν προαναγγείλει πως θα βρίσκονται στο Σύνταγμα την ώρα της συνεδρίασης (για αναλυτικότερο ρεπορτάζ,πατήστε εδώ).