Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας με εκπροσώπους των Σωματείων ΤΑΞΙ Ν.Πιερίας

 Με εκπροσώπους των Σωματείων ΤΑΞΙ  Ν.Πιερίας  συναντήθηκε  η  Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας,  κ. Σοφία Μαυρίδου,  την  Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011  στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων και των αντιδράσεων   για την
απελευθέρωση του επαγγέλματός τους. 




    Οι αυτοκινητιστές έφτασαν στο κτίριο της  Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας έπειτα από πορεία διαμαρτυρίας  που πραγματοποίησαν στους δρόμους της πόλης και συνομίλησαν με την κ.Μαυρίδου παραθέτοντας   τα προβλήματα και αιτήματα του  κλάδου  τους και επαναλαμβάνοντας   ότι είναι κάθετα αντίθετοι με την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.
    Οι εκπρόσωποι  των Σωματείων ΤΑΞΙ  Ν.Πιερίας ενημέρωσαν την κ. Μαυρίδου ότι με την  απελευθέρωση επιδιώκεται απαξίωση του επαγγέλματος και εξαθλίωση του κλάδου και ζήτησαν τη συμπαράστασή της στον αγώνα τους.
    Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας,  δήλωσε την συμπαράστασή της  στους επαγγελματίες του κλάδου, εξέφρασε  την κατανόηση της  προς την διαμαρτυρία τους, τονίζοντας  ότι είναι αντίθετη στην άνευ όρων απελευθέρωση των αδειών ταξί.
     Η κ. Μαυρίδου τους υπενθύμισε ότι είχε διαβιβάσει το ψήφισμα που της είχαν επιδώσει σε  προηγούμενη συνάντηση,  στο αρμόδιο υπουργείο καθώς και ότι είχε αποστείλει επιστολή στον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ,  κ. Γιάννη Ραγκούση, με την οποία  εξέφραζε την πλήρη  στήριξή της στον αγώνα τους και τόνιζε την αναγκαιότητα  επαναδιαπραγμάτευσης του θέματος, στο πλαίσιο ενός ειλικρινούς,   γόνιμου και εποικοδομητικού διαλόγου με γνώμονα τη  διασφάλιση ενός ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος για τους αυτοκινητιστές, την αναβάθμιση της ποιότητας των μεταφορικών υπηρεσιών αλλά και του κύρους του επαγγέλματός τους.

     ΄΄  Κατανοώ τον εύλογο αγώνα που έχετε εδώ και καιρό ξεκινήσει. Δίκαια απαιτείτε ένα ασφαλές και σταθερό εργασιακό πλαίσιο έτσι ώστε να μπορέσετε αξιοπρεπώς να εργαστείτε  και να ζήσετε τις οικογένειές σας΄΄ δήλωσε η κ. Μαυρίδου.
     Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας τους κάλεσε να αναλογιστούν την ταλαιπωρία που υφίστανται οι πολίτες και οι τουρίστες εν μέσω καλοκαιριού αλλά και τις συνέπειες της κινητοποίησής τους στον τουρισμό και στην οικονομία γενικότερα. Την ίδια, όμως, ώρα τους αναγνώρισε την ήπια στάση που τηρούν στις κινητοποιήσεις τους με το να μην κλείνουν μεγάλα οδικά δίκτυα  δημιουργώντας προβλήματα στην κοινωνία.