Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΔΟΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 
Δράσεις συλλογής προϊόντων για την ενίσχυση των κοινωνικών υπηρεσιών και των δομών του Δήμου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 8 Απριλίου 2017. Οι εκδηλώσεις, που θα υλοποιηθούν είναι:


§  Συλλογή παιχνιδιών, ρούχων, λαμπάδων και παπουτσιών στην πλατεία Αριστοτέλους μπροστά από το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, από τις 11.00 έως τις 14.00, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Όλοι μαζί για το παιδί». Την εκδήλωση με τίτλο «Αυτό το Πάσχα γίνε και συ Νονός» διοργανώνουν η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας και ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ. Στη διάρκεια της  δράσης  θα υπάρχουν εκπλήξεις και happenings για τα παιδιά, ενώ τα είδη που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν σε άπορες οικογένειες που υποστηρίζονται από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου.

§  Συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στην κεντρική είσοδο της Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης, από τις 10.00 έως τις 15.00. Η εκδήλωση, που διοργανώνει η ΧΑΝΘ, συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ «Όλοι μαζί μπορούμε» θα πλαισιωθεί από δράσεις και ομαδικά παιχνίδια, όπως παράσταση κουκλοθεάτρου, θεατρικό δρώμενο, κατασκηνωτικά παιχνίδια, αθλητικές δραστηριότητες, μάθημα capoeira, δραστηριότητες για παιδιά προσχολικής ηλικίας  από τον παιδικό σταθμό και το νηπιαγωγείο της ΧΑΝΘ, κατασκευές από το Μουσείο Μπάσκετ, κ.ά.

Τα είδη που θα συγκεντρωθούν θα προσφερθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου για τις ανάγκες πολιτών που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

 «Ευχαριστούμε τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος  που συνεχίζουν την προσπάθεια για την ενίσχυση των παιδιών που έχουν ανάγκη, αλλά και την ΧΑΝΘ, που μέσα από συνεργασίες και δράσεις στηρίζει το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου» δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, Πέτρος Λεκάκης και πρόσθεσε: «Μέσα από τέτοιου είδους πρωτοβουλίες καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν στις παραπάνω δράσεις καθώς πολύτιμη και ευπρόσδεκτη είναι η οποιαδήποτε προσφορά τους, ως έκφραση αλληλεγγύης στους συνδημότες μας και ιδιαίτερα στην τόσο ευαίσθητη ομάδα του πληθυσμού της πόλης μας,  τα  παιδιά».