Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Την Κυριακή καθαρίζουμε το παραποτάμιο δάσος Αξιού!

Την Κυριακή 9 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί ο δεύτερος για φέτος εθελοντικός καθαρισμός στην προστατευόμενη περιοχή Δέλτα Αξιού, στο πλαίσιο της 7ης
Εκστρατείας Εθελοντικών Καθαρισμών. Μετά την επιτυχημένη εξόρμηση των εθελοντών στις εκβολές του Λουδία, αυτή την Κυριακή το ραντεβού δίνεται στην γέφυρα Ανατολικού-Βραχιάς, στις 10 το πρωί, και στόχος είναι να καθαριστεί το παραποτάμιο δάσος του Αξιού.
Η περιοχή δέχεται επιβάρυνση κυρίως από πλαστικά μπουκάλια που κατεβάζει το ποτάμι από βορειότερες περιοχές, ιδίως όταν πλημμυρίζει λόγω των έντονων βροχοπτώσεων. Την Κυριακή, μικροί και μεγάλοι καλούνται να… βάλουν ένα χεράκι για να καθαριστούν οι όχθες του Αξιού που βρίσκονται κοντά στη γέφυρα και που, ειδικά αυτή την εποχή, αποτελούν ένα από τα πιο όμορφα κομμάτια της προστατευόμενης περιοχής.
Για όσους εθελοντές ενδιαφέρονται να έρθουν από τη Θεσσαλονίκη θα υπάρχει δωρεάν μεταφορά με λεωφορείο του ΟΑΣΘ που θα ξεκινήσει στις 9:30 μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο. Ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή και θα πάρουν μέρος στον καθαρισμό ο Όμιλος Rotaract Anatolia και το 20ο Λύκειο Θεσσαλονίκης.
Για περισσότερες πληροφορίες: 2310 794811, www.axiosdelta.gr.