Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

μ ό ν ι μ η &σταθερή    
          δ ο υ λ ε ι ά              
            για όλους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αποδεικνύει  για  πολλοστή  φορά  την  προσαρμογή  της στις  επιταγές  των  αφεντικών  της  (ΣΕΒ-ΕΕ), αφού μετατρέπει το επίδομα ανεργίας σε επιταγή εργασίας για να προσφέρει τζάμπα εργατικό δυναμικό στα αφεντικά. Τέτοια μέτρα παίρνει η κυβέρνηση για την καταπολέμηση της ανεργίας. Παίρνοντας το επίδομα από τους άνεργους και δίνοντάς το στους εργοδότες με στόχο νέο χτύπημα στους μισθούς.
Η νέα συμφωνία και οι σκληρές διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης δεν είναι παρά στάχτη στα μάτια των εργαζόμενων, των ανέργων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Είναι ήδη συμφωνημένα και θα προχωρήσουν σε μείωση του αφορολόγητου ορίου, σε νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, σε απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων (δηλαδή αύξηση της ανεργίας), κλπ.
Οι άνεργοι δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από τη νέα συμφωνία. Μόνο επιπλέον βάρη για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Η κυβέρνηση και όλα τα κόμματα που ψήφισαν τα μνημόνια δεν έχουν στην ατζέντα τους μέτρα για την προστασία των ανέργων, παρά μόνο στόχους για την ανάκαμψη του μεγάλου κεφαλαίου.    
Επιτακτική  ανάγκη   για τους άνεργους  να  σταματήσουν  τώρα τη  λεηλασία  των  αποθεματικών  του  ΟΑΕΔ  και  το ροκάνισμα  του  επιδόματος  ανεργίας. Οι άνεργοι να συσπειρωθούν στην  Επιτροπή  Ανέργων  Κατερίνης, να οργανώσουν τον αγώνα τους μαζί με τα ταξικά σωματεία, διεκδικώντας να γίνει νόμος του κράτους το σχέδιο νόμου που κατέθεσαν στη βουλή 513 συνδικαλιστικές οργανώσεις και, προβλέπει την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, Σ.Σ.Ε. με αυξήσεις στους μισθούς, αύξηση του επιδόματος ανεργίας, κλπ. 
Δίνουμε μαχητική απάντηση σ’ αυτούς που μας θέλουν αμέτοχους θεατές στις εξελίξεις και συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το Π.Α.ΜΕ. την Παρασκευή 7 Απρίλη στις 6:30μμ στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης.