Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

ΟΓΑ: Ποια ημέρα θα πληρωθούν τα οικογενειακά επιδόματα 2017

Η Μεγάλη Τετάρτη 12/4, είναι η πιθανότερη ημερομηνία πληρωμής των οικογενειακών επιδομάτων από τον ΟΓΑ σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika news.


Οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΓΑ έχουν λάβει αυτή την εντολή, για να προχωρήσουν σε ανάλογη τοποθέτηση των κονδυλίων που απαιτούνται στα πιστωτικά ιδρύματα, ώστε να γίνει η καταβολή σε πάνω από 700.000 δικαιούχους.
Βέβαια, η τελική απόφαση εκταμίευσης θα κριθεί οριστικά και αμετάκλητα από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ), που είναι αρμόδιο για να προωθήσει τα σχετικά κονδύλια προς τον ΟΓΑ.
Με δεδομένη όμως την επιθυμία της διοίκησης του ΟΓΑ να καταβληθούν τα οικογενειακά επιδόματα πριν από το Πάσχα, όλα δείχνουν ότι έχει δοθεί η εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να προετοιμάζονται για τη Μεγάλη Τετάρτη.
Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα με την τελική ημέρα καταβολής των οικογενειακών επιδομάτων, θα χορηγηθεί μόνο το 50% της πρώτης δόσης. Ο λόγος είναι για να αποφευχθούν όσο γίνεται περιπτώσεις δικαιούχων, οι οποίοι με βάση τη φετινή φορολογική δήλωση, θα διαπιστωθεί ότι δεν θα έπρεπε να λάβουν τα σχετικά επιδόματα (ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και ειδικό επίδομα τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών).
Χθες άλλωστε εκταμιεύτηκε προς την Τράπεζα Πειραιώς σχετικό κονδύλι ύψους 95 εκατ. ευρώ.
Η τελευταία ανακοίνωση του ΟΓΑ
 ΟΓΑ οικογενειακά επιδόματα


http://www.dikaiologitika.gr/