Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Καλοχωρίτικα 2017: με Μαριώ, Καρελά και διαγωνισμό πίτας!

Ο Δήμος Δέλτα, η Δημοτική Κοινότητα Καλοχωρίου και ο Κοινωνικός Πολιτιστικός Οργανισμός διοργανώνουν και φέτος τα «Καλοχωρίτικα» προς τιμήν του πολιούχου
Καλοχωρίου Αγίου Γεωργίου. Πρόκειται για ένα τριήμερο πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων  που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην περιοχή.
Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την γνωστή ερμηνεύτρια Μαριώ με τον Λάμπρο Καρελά, να παρακολουθήσουν την Ενοριακή Χορωδία της Εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου «Άγιος Μόδεστος», να απολαύσουν τοπικά εδέσματα στον διαγωνισμό πίτας και γλυκισμάτων.
Η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Καλοχώρι, σύμφωνα με αφηγήσεις, ανεγέρθηκε το 1918 από στρατιώτες με εντολή του Ελευθερίου Βενιζέλου. Παρά τις πολλές δυσκολίες που είχε η ζωή των προσφύγων οι κάτοικοι συνήθιζαν να γιορτάζουν την μνήμη του Αγίου Γεωργίου με τοπικό πανηγύρι.
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη συμμετοχή φορέων, συλλόγων και εθελοντών του Καλοχωρίου. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων δίνεται η δυνατότητα να προβληθεί η ετήσια πολιτιστική παραγωγή με παρουσιάσεις μουσικών, εικαστικών, χορευτικών τμημάτων του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου και του Κ.Α.Π.Η. καθώς επίσης και να φιλοξενηθούν χορευτικά σχήματα από άλλες περιοχές. Παράλληλα διεξάγονται αθλητικοί αγώνες με τη συμμετοχή ομάδων από όλον τον νομό Θεσσαλονίκης.