Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ 2ΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ - Βαδίζω και Οδηγώ με Ασφάλεια στην πόλη

 Η θεματική ενότητα «Αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας – Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας – Συμπεριφορά οδηγών και πεζών» παρουσιάστηκε
στη διάρκεια της Ημερίδας με θέμα: «ΒΑΔΙΖΩ – ΟΔΗΓΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ», που διοργάνωσε σήμερα το πρωί, το 2ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου.

Στην ημερίδα  από πλευράς Δημοτικής Αστυνομίας παρέστησαν ο αντιδήμαρχος Κατερίνης Νίκος Παπαζιώγας, ο Εντεταλμένος σύμβουλος Αναστάσιος Παπαζήσης, καθώς και ο Αν. Προϊστάμενος Δ. Αστυνομίας  - Αντώνιος Μπατσαράς.


Τα θέματα που τέθηκαν στο επίκεντρο σε ό, τι αφορά τη Δημοτική Αστυνομία παρουσίασαν στους μαθητές, οι εκπρόσωποί της: Ευαγγελία Παπαγιαννούλη και Σταμπουλίδου Χαρίκλεια αντίστοιχα. Αναλυτικότερα αναφέρθηκαν στα εξής:
  
Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας και συμπεριφορά οδηγών και πεζών.
Κίνηση στις διαβάσεις πεζών. Γιατί οι οδηγοί δεν σέβονται τους πεζούς;
Απρόσκοπτη και ασφαλής χρήση πεζοδρομίων (από πεζούς, από άτομα με κινητικά προβλήματα, από γονείς με καρότσια)
Πεζοδρόμια και στάθμευση αυτοκινήτων / δίκυκλα
Πεζοδρόμια και έκθεση εμπορευμάτων, τοποθέτηση κάδων απορριμμάτων
Ασφαλής κυκλοφορίας των πεζών στους πεζοδρόμους
Σε ποιες περιπτώσεις ο δημότης μπορεί και πρέπει να απευθύνεται στη Δ. Αστυνομία
Ποιες είναι οι αρμοδιότητες.
 

Επιπλέον, στη διάρκεια της ημερίδας δόθηκε έμφαση (με τον συντονισμό των εκπαιδευτικών), σε μαθητικές εργασίες, έγιναν ομιλίες από εκπροσώπους της τροχαίας, των ιδιοκτητών σχολών οδηγών, της ποδηλατικής απόδρασης κ.α.

Γενικότερα, τέθηκαν ζητήματα που αφορούν την «Κυκλοφοριακή Αγωγή» και έχουν ως στόχο την επαρκέστερη ενημέρωση - ευαισθητοποίηση των μαθητών και της τοπικής κοινωνίας εν γένει.