Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΒΑΡΣΟΒΙΑ

Η Θεσσαλονίκη ως τουριστικός προορισμός παρουσιάστηκε στη Βαρσοβία, από τις 2 έως τις 5 Απριλίου 2017, στο πλαίσιο της Διπλωματίας των Πόλεων και της αποστολής που
οργάνωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, με επικεφαλής τον Δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη και με τη συμμετοχή του Αντιδημάρχου Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρου Πέγκα, καθώς και του Δημάρχου Νάουσας, Νίκου Κουτσογιάννη.  
Η παρουσίαση της πόλης και οι διμερείς συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν σε ξενοδοχείο της Βαρσοβίας, παρουσία του Έλληνα Πρέσβη στην Πολωνία, Ευάγγελου Τσαούση, του Προέδρου του Ελληνο-πολωνικού Συνδέσμου, εκπροσώπων του Τύπου και 30 Πολωνών επιχειρηματιών του τουρισμού.
Η εντυπωσιακή δυναμική που παρουσιάζει  το τουριστικό ρεύμα από την Πολωνία έδωσε την αφορμή για μια στοχευμένη παρουσίαση της πόλης, με έμφαση στη γαστρονομική της ταυτότητα. Παράλληλα, αποφασίστηκε η συνεπής και συνεχής προσπάθεια προσέλκυσης Πολωνών τουριστών στην Θεσσαλονίκη, με την ενεργή στήριξη και των χορηγών της αποστολής.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης, συζητήθηκε η άμεση έναρξη ταξιδιών εξοικείωσης στην πόλη μας, που θα απευθύνονται σε εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου της Πολωνίας, ενώ σχεδιάζεται και η υποβολή πρότασης  προς όμορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, για μια στοχευμένη καμπάνια, υπό τον τίτλο «Thessaloniki by the Sea», μέσω της δημιουργίας ελκυστικών τουριστικών πακέτων.
Χορηγοί την αποστολής στη Βαρσοβία, ήταν η «Aegean Air» και η «Olympia
 Group».
Ο επόμενος σταθμός για τη Διπλωματία των Πόλεων, είναι η πόλη του Άμστερνταμ.