Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ: ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ – ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ «ΜΑΚΡΗ»

 Ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε στην κυκλοφορία η ασφαλτόστρωση μήκους
1.102,20μ. αγροτικής οδοποιίας στο πλαίσιο της μελέτης «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΟΔΩΝ Δ.Ε. ΔΙΟΥ» στη θέση «Μακρή» του Αγίου Σπυρίδωνα.


Η δημοτική αρχή του δήμου Δίου – Ολύμπου και ο Δήμαρχος Κώστας Δημόπουλος, μετουσιώνοντας σε πράξη τις δεσμεύσεις για αναβάθμιση των υποδομών αγροτικής και κτηνοτροφικής δραστηριότητας της Δ.Ε. Δίου, παρέδωσε το τελευταίο μήνα στους γεωργοκτηνοτρόφους της περιοχής του Αγίου Σπυρίδωνα και της Βροντούς, έργα σύγχρονης οδοποιίας με μήκος που ξεπερνά τα 5 χιλιόμετρα και με διεθνείς κατασκευαστικές προδιαγραφές (πλάτους 6μ περιλαμβανομένων ερεισμάτων).


Πλέον, οι μετακινήσεις των αγροτών, των κτηνοτρόφων και των συνδημοτών μας καθίστανται ασφαλείς χωρίς να επιφέρουν φθορές και βλάβες στα οχήματα. Η ποιότητα της οδοποιίας εξασφαλίζει την προσβασιμότητα ακόμη και υπό άσχημες καιρικές συνθήκες ενώ η ταχύτητα των μεταφορών αυξάνεται.


Το έργο χρηματοδοτήθηκε εξολοκλήρου από το πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» Άξονας Προτεραιότητας: ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΣΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ – Μέτρο 3.2.1,  με αρχικό προϋπολογισμό € 500.000 και πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Λιτόχωρο, 10 Απριλίου 2017