Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Αναφορά στην Εισαγγελέα του ΑΠ με θέμα τις καταγγελίες Σκουρλέτη για την επικείμενη πώληση της Δ.Ε.Η.

Ο βουλευτής Καβάλας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο βουλευτής Τρικάλων
Τομεάρχης Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Κώστας Σκρέκας επισκέφθηκαν την Παρασκευή 7 Απριλίου 2017 το γραφείο της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου και ζήτησαν την διερεύνηση των καταγγελιών του Υπουργού Εσωτερικών (και πρώην Ενέργειας) Πάνου Σκουρλέτη αναφορικά με την επικείμενη πώληση μονάδων της Δ.Ε.Η. Οι δύο κατάθεσαν το σύνολο των δηλώσεων με τις οποίες ο υπουργός αναφέρθηκε «σε ρεσάλτο στη δημόσια διοίκηση», σε «στημένο» διαγωνισμό σε «βαποράκια συμφερόντων» κλπ.
Δήλωση Παναγιωτόπουλου
«Προσήλθαμε, σήμερα, στο γραφείο της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για να θέσουμε το ζήτημα που έχει ανακύψει από τις πρόσφατες καταγγελίες του Υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη, σχετικά με την επικείμενη πώληση μονάδων της Δ.Ε.Η.  Όταν κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας, που έχει διαχειριστεί το θέμα της Δ.Ε.Η. ως αρμόδιος Υπουργός, κάνει λόγο για “στημένο διαγωνισμό”, “βαποράκια συμφερόντων” και “ρεσάλτο στη δημόσια περιουσία”, τότε θεωρούμε ότι υποχρέωση της κορυφαίας εισαγγελικής λειτουργού της χώρας είναι να τον καλέσει για να δώσει εξηγήσεις και να πει τι ακριβώς γνωρίζει σχετικά με όλα αυτά τα ζητήματα. Για τη Νέα Δημοκρατία, το ζήτημα είναι τεράστιο. Δεν είναι μόνο ζήτημα διερεύνησης της ουσίας των καταγγελιών Σκουρλέτη, αλλά και ζήτημα θεσμικής υπευθυνότητας».
Από πλευράς του, ο κ. Σκρέκας δήλωσε ότι «η Κυβέρνηση, μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της ΔΕΗ, οφείλει να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό γιατί, ενώ παρέλαβε το 2014 μια ΔΕΗ ισχυρή, την έχει καταντήσει μια προβληματική εταιρεία, μέσα σε μόλις 2 χρόνια»
Πηγές: kavalapost.grvoria.grnd.gr


https://justiceforgreece.wordpress.com