Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Δήμος Κατερίνης: Παρεμβάσεις για την αναβάθμιση του αστικού & περιαστικού πρασίνου

 Στις προγραμματισμένες δράσεις για την αειφορική διαχείριση του αστικού και περιαστικού πρασίνου εντάσσεται η ανάπλαση της κεντρικής νησίδας, στην
είσοδο της Τοπικής Κοινότητας Παραλίας, από την Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος & Πρασίνου του Δήμου Κατερίνης.


Ειδικότερα, στο παραπάνω σημείο έγινε αντικατάσταση των ασθενών δέντρων (φοίνικες), και φυτεύτηκαν 12 κουκουναριές, ένα ελληνικό είδος πεύκου προσαρμοσμένου στις συνθήκες  και στα φυσικά χαρακτηριστικά  του οικοσυστήματος της περιοχής μας.


Παράλληλα, έγινε εγκατάσταση αρδευτικού δικτύου, φυτεύτηκε γκαζόν, ενώ η ανάπλαση θα ολοκληρωθεί με την τοποθέτηση χαμηλών φωτοσυνθέσεων.


Επιπλέον, κατά την τρέχουσα περίοδο πραγματοποιήθηκαν εργασίες συντήρησης -κλαδεύσεις δέντρων, που διαπερνούν τον οικιστικό ιστό της πόλης, καθώς επίσης μεγάλου αριθμού δένδρων κατά μήκος  κεντρικών οδικών αξόνων και υψηλών δένδρων σε δρόμους  και άλση στο σύνολο του Δήμου.


«Βάζουμε χρώμα και ζωντάνια στη ζωή μας. Καθημερινή  μεριμνά μας είναι η αναβάθμιση του αστικού πρασίνου, που αποτελεί ζωτικής σημασίας στοιχείο για την πόλη μας, καθώς συμβάλλει στην αισθητική και την εν γένει βιωσιμότητα του αστικού χώρου» τονίζει σε δήλωσή του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κώστας Τσιουκάνης.