Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

«2» κύπελλα στην Κατερίνη από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης

Ο ΑΡΧΕΛΑΟΣ 3η θέση Πανελλαδικά στους Εφήβους
Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Πύδνας Πιερίας 3η θέση στις Νεανίδες



Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης που διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο Σταθμού Κατερίνης, το Σάββατο 08/04/2017!  Με τους καλύτερους συλλόγους και αθλητές από όλη την χώρα, δεν θα μπορούσε να λήψη ο ΑΡΧΕΛΑΟΣ και ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, δυο από τους παλιότερους συλλόγους με της πιο πολλές και μεγαλύτερες επιτυχίες διαχρονικά και σταθερά!


Ο Αρχέλαος σήκωσε το κύπελλο της τρίτης(3ης) θέσης Πανελλαδικά στην κατηγορία των Εφήβων και ο Μέγας Αλέξανδρος την τρίτη(3η) θέση στην κατηγορία των Νεανίδων, φέρνοντας μεγάλη χαρά και συγκίνηση στους  Κατερινιώτες αθλητές και στα μελή των συλλόγων, αλλά κυρίως στους συμπολίτες μας που παραβρισκόταν εκεί! 
Ο Αρχέλαος συμμετείχε με τους αθλητές Παρασκευά Χαλκίδη στα 96kg όπου κατέλαβε το χάλκινο μετάλλιο, Ευστράτιο Νικήτα και Βασίλειο Κουτσή στα 84kg όπου ο Νικήτας κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, Γεώργιο Κωνσταντινίδη στα 74kg που κατέλαβε την 5η θέση, Εμμανουήλ Νικήτα στα 66kg που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και Μαρία Μητσιοπούλου που κατάφερε να περάσει στα προκριματικά για το πανελλήνιο νεανίδων στα 72kg αλλά για λόγους υγείας δεν αγωνίστηκε.  
Ο Μέγας Αλέξανδρος Πύδνας Πιερίας συμμετείχε με την αθλήτρια Ελισάβετ Ξενίδου στα 63kg η οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.  Να αναφερθεί ότι η Ελισάβετ είναι κανονικά στην ηλικιακή κατηγορία των κορασίδων.
Το πιο σημαντικό μήνυμα για τους δύο συλλόγους από αυτή τη διοργάνωση, όπως ανέφερε και ο προπονητής κ. Σάββας Τσεντίδης είναι «η ισχύς εν τη ενώσει».  Οι δύο σύλλογοι δούλεψαν μαζί σαν ένας φέρνοντας τα καλύτερα αποτελέσματα και δίνοντας στους αθλητές τους το καλύτερο μήνυμα για να προχωρήσουν δουλεύοντας για την προώθηση του αθλητισμού και όχι για την προβολή τους.  Γιατί το νόημα του αθλητισμού είναι αυτό, να μάθουν τα παιδιά να συνεργάζονται και να προάγουν τον αθλητισμό όχι για την προσωπική προβολή τους αλλά για το «ευ αγωνίζεσθε».