Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Καμπάνια του ΕΕΘ κατά των εκβιασμών των Τραπεζών

Ενημερωτική Καμπάνια κατά των εκβιαστικών και αντιδεοντολογικών πρακτικών των Τραπεζών, που υφαρπάζουν το έργο των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, «τρέχει» το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Η καμπάνια, που έχει ως στόχο να ενεργοποιήσει τους πολίτες έτσι ώστε αυτοί αντιταχθούν στις αθέμιτες κινήσεις προώθησης ασφαλιστικών προϊόντων, κινείται σε δύο επίπεδα:
  • Α) στην προβολή διαφημιστικού σποτ, που ήδη μεταδίδεται από ραδιοφωνικούς σταθμούς της Θεσσαλονίκης, από το οποίο ο πολίτης πληροφορείται τα βασικά.
  • Β) Στη συγκέντρωση συγκεκριμένων καταγγελιών των πολιτών για τις αθέμιτες πρακτικές των Τραπεζών, οι οποίες αφού εξεταστούν και επιβεβαιωθούν από ειδική επιτροπή του ΕΕΘ, θα υποβληθούν για την επιβολή κυρώσεων στα αρμόδια όργανα της Πολιτείας (Συνήγορος του Καταναλωτή, Τράπεζα της Ελλάδας, Τραπεζικός Διαμεσολαβητής και Δικαιοσύνη).
  
Στόχος της διπλής αυτής καμπάνιας είναι να σταματήσει η απαράδεκτη και αντικοινωνική τακτική των Τραπεζών, που πιέζουν, ή ακόμη και εκβιάζουν τους πολίτες ώστε αυτοί να μεταφέρουν τα ασφαλιστικά συμβόλαια τους από τις εταιρίες της επιλογής τους στις ασφαλιστικές εταιρίες, που είναι συνεργαζόμενες μαζί τους.

«Το ΕΕΘ έχει καταγγείλει με δριμύτητα αυτές τις πρακτικές, διοργανώνοντας σειρά κινητοποιήσεων. Από συμβολικούς αποκλεισμούς υποκαταστημάτων Τραπεζών μέχρι ενημερωτικές ημερίδες και διανομή διαφημιστικού υλικού στη ΔΕΘ.

Η απαράδεκτη αυτή τακτική πλήττει ευθέως το θεσμό της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης και τους χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, που δίνουν καθημερινά τον αγώνα τους για να προσφέρουν στους καταναλωτές, επαγγελματίες και γενικότερα επιχειρηματίες, ανταγωνιστικά ασφαλιστικά προϊόντα υψηλής ποιότητας. Επιπλέον στρέφεται ευθέως εναντίον των συμφερόντων των καταναλωτών», τονίζει ο Πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης.

Το Ε.Ε.Θ. καλεί όλους τους πολίτες που δέχθηκαν πιέσεις για να μεταφέρουν τα ασφαλιστικά τους συμβόλαιο να επικοινωνήσουν με την Γραμματεία του ΕΕΘ προκειμένου να υποβάλουν καταγγελία. Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ασφαλιστικών Θεμάτων του ΕΕΘ Κων. Λάσκο (6944644422 email:laskosk@hotmail.com) και τη Γραμματεία του ΕΕΘ (2310271488 email:grammateia@epethe.gr).