Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Εγκαίνια λειτουργίας της δομής ψυχικής υγείας ΘΑΛΕΙΑ, στις εγκαταστάσεις του παλιού Νοσοκομείου Κατερίνης

 Με αφορμή τα εγκαίνια λειτουργίας της δομής ψυχικής υγείας ΘΑΛΕΙΑ, στις εγκαταστάσεις του παλιού Νοσοκομείου Κατερίνης


Βήμα-βήμα, σταθερά και μεροληπτικά
υπέρ της δημόσιας υγείας

Η πρόσφατη μετεγκατάσταση του ξενώνα ΘΑΛΕΙΑ -του πρώην Ψυχιατρείου Πέτρας-  σε κτιριακή πτέρυγα του παλιού Νοσοκομείου Κατερίνης, αποτελεί ένα ακόμη δείγμα της άλλης πολιτικής  που ακολουθεί η σημερινή κυβέρνηση στον τομέα της υγείας.

Μιας πολιτικής που επιχειρεί να ξαναστήσει στα πόδια τους τις δομές της δημόσιας υγείας , της ψυχικής συμπεριλαμβανομένης ,  που οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν απαξιώσει σε βαθμό κακουργήματος, σε όφελος  της ιδιωτικής κερδοσκοπίας και σε βάρος της  μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής, που θεωρεί την υγεία κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα, το Νοσοκομείο Κατερίνης στελεχώνεται σταδιακά με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, άνοιξε επιτέλους , μετά από χρόνια, η κλειστή ΜΕΘ, εξοφλήθηκαν απλήρωτοι προμηθευτές , αυξήθηκαν οι πιστώσεις  για τις λειτουργικές του ανάγκες.

Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής  χιλιάδες ανασφάλιστοι συμπολίτες μας έχουν πλέον πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα Υγείας.
Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής σύντομα θα αποκτήσει και η Κατερίνη αποτελεσματικές δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας  και βελτιωμένες δομές ψυχικής υγείας.
Στο πλαίσιο αυτής  της πολιτικής περιορίστηκε δραστικά το φαινόμενο της υγειονομικής φτώχειας και χτίζεται σταθερά ένα βιώσιμο δημόσιο σύστημα υγείας, με διάφανη  χρήση των οικονομικών πόρων του δημοσίου.

Υπάρχουν πολλά ακόμη προβλήματα, υπάρχουν πολλά ακόμη να γίνουν.
Φαίνεται όμως πως προχωράμε σταθερά, βήμα-βήμα,  με σεβασμό στον άνθρωπο, τον ασθενή και τον ψυχικά ασθενή.
Και περηφανευόμαστε γιατί η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Υγείας  επιμένει εμμονικά και επίμονα να «μεροληπτεί» υπέρ της δημόσιας περίθλαψης, υπέρ της καθολικής και ισότιμης φροντίδας των ανθρώπων, υπέρ της ανακούφισης των οικονομικά αδύναμων, υπέρ της προστασίας του δημόσιου συμφέροντος.