Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Έχασε στην Καρδίτσα ο Αιγινιακός - Γ.Βλάχος: «Ντρεπόμουν για αυτό που έβλεπα»

Η Αναγέννηση Καρδίτσας βρήκε απάντηση στο γκολ του Αιγινιακού και έκανε βήμα παραμονής, επικρατώντας 2-1.
Ματς... μισή παραμονή χαρακτήριζαν στην Αναγέννηση Καρδίτσας αυτό της Τετάρτης (22/03) με τον Αιγινιακό. Οι Θεσσαλοί ήθελαν όσο τίποτα το τρίποντο για να κρατήσουν διαφορά επτά πόντων από τη ζώνη υποβιβασμού και εν τέλει τα κατάφεραν. Η ομάδα της βόρειας Πιερίας προερχόμενη από τη νίκη (1-0) σε βάρος της Σπάρτης, παρατάχθηκε με ανεβασμένη ψυχολογία και το πάλεψε όσο μπορούσε παρά τις απουσίες. Δεν κατάφερε, όμως να πάρει έστω τον πόντο...
Οι γηπεδούχοι κυνήγησαν το γρήγορο γκολ και στο 33' κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ. Ο Τσόπελας έκανε τη σέντρα και ο Τσιλούλης με σουτ νίκησε τον Τόλιο για το 1-0. Στο 5' οι φιλοξενούμενοι είχαν χάσει ευκαιρία με τον Παπουτσογιαννόπουλο και μετά το τέρμα που δέχτηκαν, δεν δημιούργησαν τη μεγάλη φάση. Ωστόσο, ο τεχνικός, Γιάννης Βλάχος ρίσκαρε, περνώντας στον αγώνα τον Μπουρντουζάν.
Η ισοφάριση για την ομάδα της βόρειας Πιερίας ήρθε σε κομβικό σημείο, λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, στο 51'. Ο Γιαζιτζόγλου σε μία από τις πολλές σέντρες του βρήκε τον Φασίδη και εκείνος με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσα (1-1). Η θεσσαλική ομάδα έβγαλε αντίδραση και οκτώ λεπτά αργότερα πήρε εκ νέου το προβάδισμα. Αυτή τη φορά ήταν ο Δημόπουλος που σέντραρε και ο Ντιατά με κεφαλιά νίκησε τον Τόλιο.
Η ΑΣΑ βρέθηκε με αυτό τον τρόπο επτά πόντους πάνω από τη ζώνη υποβιβασμού, ενώ ο Αιγινιακός δεν εκμεταλλεύτηκε την ισοπαλία στο «Ελ Πάσο» και βρίσκεται τρεις πόντους μακριά από τη 14η θέση.
Σκόρερ: 33' Τσιλούλης, 59' Ντιατά - 51' Φασίδης
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Γιάννης Μάγγος): Πρίφτης, Τσόπελας, Δημόπουλος, Μάιγκα, Κισκαμπάνης, Ντεμπελέ (56' Σμίλτος), Χαλκιαδάκης (70' Καραγιάννης), Τσιλούλης, Ντιατά, Μπιτέλης, Κρητικός (77' Ντάνκουα).
ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (Γιάννης Βλάχος): Τόλιος, Τσολακίδης, Γιαζιτζόγλου, Λιόλιος, Παπουτσογιαννόπουλος, Πατράλης, Γιοσανγκίμ (46' Μουκίδης), Ζούρκος, Γκατσολάρι (36' Μπουρντουζάν), Ζγκούρη, Φασίδης (75' Μήλιος).

«Ντρεπόμουν για αυτό που έβλεπα»

Ο Γιάννης Βλάχος ήταν σκασμένος με την πολύ κακή εμφάνιση του Αιγινιακού στο ματς με την Καρδίτσα.
Ο Αιγινιακός έχασε 2-1 στην Καρδίτσα από την Αναγέννηση και ο προπονητής του, Γιάννης Βλάχος, υποστήριξε μετά το ματς ότι ντρεπόταν για την εμφάνιση που έκαναν οι παίκτες του. Στη συνέντευξη Τύπου είπε: «Η ευθύνη μας είναι τεράστια. Δεν θυμάμαι την ομάδα αυτή τα προηγούμενα χρόνια να έχει παρουσιάσει τόσο κακό αγωνιστικό πρόσωπο, όσο παρουσιάσαμε εμείς σήμερα. Υπήρξαν στιγμές που πραγματικά ντρεπόμουν για αυτό που έβλεπα. Πετύχαμε μια σημαντική νίκη την προηγούμενη αγωνιστική, αλλά μείναμε εκεί.
Η ευθύνη ανήκει σε εμένα και στον Κώστα Νικολαΐδη, που δεν καταφέραμε να καταδείξουμε στους παίκτες τη σημασία του αγώνα. Δεν έχω να πω πολλά. Έχω δει παιχνίδια των δύο ομάδων παλαιότερα, πολύ καλύτερα από αυτό που έγινε σήμερα. Το σημερινό ήταν από τα χειρότερα. Πρέπει να καταλάβουν οι παίκτες ότι πρέπει να μαζέψουν από παντού βαθμούς, όχι μόνο από τα εντός. Πόντους σε όλα τα γήπεδα, γιατί με εικόνες όπως η σημερινή παραμονή δεν μπορεί να επιτευχθεί.
Αυτό που με προβληματίζει είναι η εναλλαγή της εικόνας της ομάδας από την περασμένη Κυριακή στην έδρα μας, με σήμερα, τρεις μέρες μετά. Απέναντι μάλιστα σε έναν αντίπαλο που ήταν κοντά με εμάς, και αγωνιστικά και βαθμολογικά. Καλή συνέχεια στην Αναγέννηση, ευχαριστούμε για τη φιλοξενία».