Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Συγκρότηση Ομάδας Agrotech από τον ΣΕΠΒΕ

Στη συγκρότηση ομάδας Αγροτεχνολογίας προχωρά ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ), προκειμένου να συνδράμει ενεργά και ουσιαστικά στη δημιουργία Κέντρων Ψηφιακής Καινοτομίας που προωθεί η ΕΕ.

Ο ΣΕΠΒΕ συμμετείχε στην πρόσφατη ημερίδα με θέμα Digital Innovation Hubs – TheAgrofood case” που διοργανώθηκε από την Thessaloniki Ιnnovation Zone σε συνεργασία με την European Commission – DG Connect, “Directorate General for Communications Networks, Content and Technology” - στη διάρκεια της οποίας ο γενικός γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, κ Γιάννης Ταφύλλης, εξέφρασε την πρόθεση της κυβέρνησης να "αγκαλιάσει" τα Κέντρα Ψηφιακής Καινοτομίας, που προωθεί η ΕΕ και για την Αγροδιατροφή - και από την περασμένη Πέμπτη, προκειμένου να αξιοποιηθεί η ευκαιρία που παρουσιάζεται, κάλεσε τα μέλη του να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στην ομάδα Agrotech.

Σκοπός της ομάδας, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΠΒΕ κ. Κωστής Καγγελίδης είναι η ανταλλαγή απόψεων για το θέμα, η υποβολή προτάσεων προς την Περιφέρεια και τους αρμόδιους φορείς και η συμβολή στη δημιουργία Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας για τον αγροδιατροφικό τομέα.

Η υπεύθυνη της ΕΕ για τα "Επικοινωνιακά Δίκτυα, Περιεχόμενο & Τεχνολογίες" της αρμόδιας Γενικής Διεύθυνσης της Κομισιόν (DG CONNECT), κ. Αλεξάνδρα Τασιγιώργου αναφερόμενη στα Κέντρα Ψηφιακής Καινοτομίας για τον αγροδιατροφικό τομέα, επισήμανε στην πρόσφατη εκδήλωση της Θεσσαλονίκης ότι μπορούν να αποτελέσουν σημεία «One stop shop» και για την ίδρυσή τους σε περιφερειακό επίπεδο, το κράτος είναι υπεύθυνο να δείξει τις δομές και να συντονίσει τις διαδικασίες.



Ο ΣΕΠΒΕ έχει στο παρελθόν υλοποιήσει δράσεις στον αγροδιατροφικό τομέα με σημαντικότερη αυτή του έργου FRACTALS από το οποίο χρηματοδοτήθηκαν 43 έργα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο πρόεδρος του ΣΕΠΒΕ κ. Κ. Καγγελίδης υπογραμμίζει ότι ο τομέας του Agrotech, είναι μια ευκαιρία για την ελληνική οικονομία της Γνώσης και μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση του φαινομένου Βrain Drain, προσφέροντας τη δυνατότητα συγκράτησης και απασχόλησης νέων επιστημόνων στη χώρα μας.