Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ:ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
·        Τον Δεκέμβριο του 2014 ο Δήμαρχος δήλωνε στα τοπικά ΜΜΕ, σχετικά με τον οικισμό στον Κορινό, ότι η «ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ» τώρα ξεκινά!!!

Έχουν περάσει πάνω από δύο χρόνια από τότε και δεν έχει γίνει τίποτε ακόμη. Η «ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ» δεν έχει ξεκινήσει!!! Και δυστυχώς δεν έχει υπάρξει ακόμη επίσημη ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου και των δημοτών για το τεράστιο αυτό ζήτημα που απασχολεί πάρα πολλούς συνδημότες μας.
Ερωτάται ο Δήμαρχος τι έχει γίνει τα τελευταία δύο χρόνια σχετικά με τον οικισμό της «ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ».
Ποιο είναι το έργο του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, πόσοι μισθοδοτούνται από αυτή, από ποιο λογαριασμό και ποιο είναι το ταμειακό υπόλοιπο της Εταιρείας σήμερα.

·        Πριν από λίγες μέρες τοποθετούμενος στο θέμα του Δ. Συμβουλίου που αφορούσε στην μετονομασία των «πράσινων» βιοκλιματικών Δημοτικών σχολείων που πρόσφατα κατασκευάστηκαν με Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση στο Δήμο μας, είχα ρωτήσει ποιος θα αναλάβει την ευθύνη σε περίπτωση που θα προκύψει πρόβλημα με τη χρηματοδότησή τους από την λανθασμένη απόφαση της μετονομασίας και όχι την ορθή της μετεγκατάστασης.
Δυστυχώς η ενδιάμεση διαχειριστική αρχή προχώρησε σε έκδοση τριών αποφάσεων δημοσιονομικής διόρθωσης (150.000€ για κάθε σχολείο) με τις οποίες επιβάλλει πρόστιμο περίπου 450.000 ευρώ στο Δήμο Κατερίνης.
Επαναφέρω λοιπόν το «προφητικό» ερώτημα :
ΠΟΙΟΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΧΗΜΗ ΑΥΤΗ ΕΞΕΛΙΞΗ;
Οι Δημότες πάλι θα πληρώσουν τα σπασμένα;

Γιώργος Κυριακίδης
Δημοτικός Σύμβουλος Δ. Κατερίνης