Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΦΟΡΩΝ ΤΗΣ ΕΕ και την ΕΣΗΕΑ για την αντιμετώπιση της ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ από τα ΜΜΕ της Ελλάδος

Tο κόμμα της “Ελλήνων Πολιτεία” παρ΄ ότι είναι ένα κόμμα που έχει κάνει πλείστες όσες παρεμβάσεις προς την Ελληνική Πολιτεία υπέρ των δικαιωμάτων των συμπολιτών μας, εν
τούτοις δεν τυγχάνει δημοκρατικής αντιμετώπισης από τα ΜΜΕ της χώρας μας. Για τον λόγο αυτό, προχώρησε την 17η Νοεμβρίου 2014 σε αναφορά-καταγγελία προς την Επιτροπή Αναφορών της Ευρωπαϊκής Ενώσεως. Η αναφορά-καταγγελία μας, καταχωρήθηκε στο πρωτόκολλο της ΕΕ με τον αριθμό 2492/2014 (συνημμένη), και αναμένεται η απάντηση της παρέμβασής μας.


Η πρώτη απάντηση 
Επίσης, την 29η Δεκεμβρίου 2014 κατατέθηκε η αναφορά-καταγγελία μας και στην ΕΣΗΕΑ με αριθμό πρωτοκόλλου 3413 (συνημμένη): Ευελπιστούμε σε μια τεκμηριωμένη απάντηση της Ενώσεως Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών, που θα αποδεικνύει πως τιμούν το λογότυπο που κοσμεί την διαδικτυακή τους σελίδα: ……..……..ΕΣΡ «Η δημοσίευση είναι ψυχή της δικαιοσύνης». Ωστόσο, αυτή τη δημοκρατική αρχή ουδόλως τιμά το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, από τη στιγμή που παρόμοιο αίτημά μας για τον παντελή δηλαδή αποκλεισμό μας από τα ΜΜΕ, παρ΄ότι τους κατατέθηκε την 19η Φεβρουαρίου 2014, με αρ. πρωτ. 1946 (συνημμένη) και παρ΄ ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία με το κόμμα μας υποσχέθηκαν έγγραφη απάντηση, ακόμη την αναμένουμε. Προφανώς αργεί γιατί έρχεται από το υπερπέραν.
Παρακάτω το κείμενο της αναφοράς-καταγγελίας μας στην ΕΕ και την ΕΣΗΕΑ:
Κανένα δημοκρατικό κράτος δεν στηρίζει το πολίτευμά του σε αποκλεισμούς και φίμωση νομίμων πολιτικών κομμάτων. Γιατί Δημοκρατία, σημαίνει πολυφωνία και απονομή ίσου δικαιώματος σε αυτήν όλων των πολιτικών κομμάτων, προς ανάδειξη των θέσεών τους. Δυστυχώς όμως, στην χώρα μας δεν ισχύει αυτό το αυτονόητο δημοκρατικό δικαίωμα. Η συμμετοχή του κόμματός της “Ελλήνων Πολιτεία” σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς είναι ανύπαρκτη παρά το γεγονός ότι οι συχνότητες των μέσων είναι περιουσία του Ελληνικού λαού. Δεν είναι δυνατόν να μας αναγνωρίζουν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λόγω της γνωστοποίησης σ΄ αυτήν πλήθους εγγράφων-παρεμβάσεων που έχουν κατατεθεί στην Βουλή των Ελλήνων, σε Υπουργεία, σε Οργανισμούς, και να μην μας καλούν στα διάφορα πολιτικά πάνελ των ΜΜΕ, προκειμένου να διατυπώσουμε και τις δικές μας πολιτικές θέσεις και απόψεις. Άλλωστε, ο νόμος 3029/2004 και οι διατάξεις που αφορούν την λειτουργία των κομμάτων είναι σαφής και ξεκάθαρος.
Η προάσπιση του Συντάγματος, η τήρηση και η εφαρμογή των νόμων καθώς και η θωράκιση των θεσμών, μας αναγκάζουν μετά την πρώτη μας παρέμβαση να διαμαρτυρηθούμε εγγράφως στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από την οποία θα ζητήσουμε και τον σχετικό έλεγχο της λειτουργίας των μέσων στην επικράτεια.



https://justiceforgreece.wordpress.com