Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Αριστοτέλης Καταχά-Άρης Κοκκινοπλιτών 2-1 HD 16η Β' ΕΠΣ Πιερίας Διαφορά ασφαλείας στην κορυφή

Του Κολίτση Νίκου
Σε μία αναμέτρηση σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες, ο Αριστοτέλης Καταχά επικράτησε
δύσκολα με 2-1 του αξιόμαχου Άρη Κοκκινοπλιτών και διατήρησε διαφορά ασφαλείας από τους συνδιεκδικητές της πρώτης θέσης, γιορτάζοντας την επιστροφή στη φυσική του έδρα, για την 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β' κατηγορίας της ΕΠΣ Πιερίας.



Κομβικό σημείο του αγώνα στάθηκε η αδυναμία του Άρη Κοκκινοπλιτών να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που δημιούργησε και το ψυχολογικό πλεονέκτημα που του έδωσε η ισοφάριση στα μισά του 2ου ημιχρόνου, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι, με αξιοθαύμαστο, για άλλη μία φορά, ποσοστό αποτελεσματικότητας στις τελικές προσπάθειες, να πάρουν το προβάδισμα στα τελευταία λεπτά, με υπέροχο γκολ του Παναγιωτίδη, μετά από ασίστ του  Borisov και να πανηγυρίσουν μία πολύτιμη νίκη στο μαραθώνιο του πρωταθλήματος. Καθοριστική στο χρονικό αυτό σημείο ήταν και η αποβολή του αρχηγού των φιλοξενούμενων, με δεύτερη κίτρινη κάρτα, Μιχαλήτσιου, με το σκορ στο 1-1.
Οι γηπεδούχοι είχαν ανοίξει το σκορ στο πρώτο ημίχρονο με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ματζουράκη, απόρροια κακής τοποθέτησης και συνεννόησης τερματοφύλακα και τείχους ποδοσφαιριστών.
Ο αγώνας σημαδεύτηκε από πολλές διαμαρτυρίες, έντονες συγκινήσεις, επίμαχες φάσεις, αποβολή παίκτη κα προπονητή, ακυρωθέν γκολ, οριακές φάσεις offside και δικαιολόγησε τη βαθμολογική θέση των δύο ομάδων στο πρωτάθλημα. Ο Αριστοτέλης Καταχά δείχνει αξιοσημείωτη σταθερότητα, χαρακτήρα και προσαρμοστικότητα στις συνθήκες του αγώνα και ο Άρης Κοκκινοπλιτών, αν τιθασεύσει το πάθος και την εκρηκτικότητα των ποδοσφαιριστών του, που έχουν ως αποτέλεσμα συνεχείς αναγκαστικές απουσίες, κυρίως λόγω καρτών, μπορεί να ανακτήσει το χαμένο έδαφος.
Highlights: οι εντυπωσιακές ατομικές προσπάθειες του έγχρωμου Σενεγαλέζου Ndjaye (Ντούντου) των φιλοξενούμενων (Δείτε ξεχωριστό αποκλειστικό θέμα του Metrosport), η αποβολή του προπονητή των Κοκκινοπλιτών, η περιπετειώδης ισοφάριση και οι πανηγυρισμοί των παικτών, οι φίλαθλοι και των δύο ομάδων στις κερκίδες του γηπέδου, η επίμαχη φάση του τρίτου γκολ των γηπεδούχων που ακυρώθηκε
Man of the match: ο Παναγιωτίδης Χ., εκτός από το καταπληκτικό νικητήριο γκολ που πέτυχε, με υποδειγματικό ψύχραιμο φαλτσαριστό σουτ, είχε καταλυτική παρουσία στη μεσαία γραμμή με πολλά τρεξίματα, συνεχείς διεκδικήσεις, κινήσεις στο χώρο, ακόμα και όταν οι αντίπαλοι υπερφόρτωσαν τη μεσαία γραμμή πιέζοντας για την ισοφάριση και τη νίκη.