Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Βουλευτικές εκλογές 2015 – Όλοι οι υποψήφιοι

Γενικά
Αντικείμενο των βουλευτικών εκλογών είναι η ανάδειξη 300 αντιπροσώπων του έθνους των 10 εκατομμύριων Ελλήνων μέσω γενικών, άμεσων, ελεύθερων, ίσων και μυστικών ψηφοφοριών.

Οι βουλευτές εκλέγονται ανά εκλογική περιφέρεια από τους πολίτες που έχουν εκλογικό δικαίωμα και για την επίτευξη της πραγματικής αντιπροσώπευσης του λαού η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική.
Η ελεύθερη και ανόθευτη εκδήλωση της λαϊκής θέλησης, ως έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας, τελεί υπό την εγγύηση όλων των λειτουργών της Πολιτείας, που έχουν υποχρέωση να τη διασφαλίζουν σε κάθε περίπτωση.
Επειδή κατά παράβαση του συντάγματος ο μεμονωμένος υποψήφιος βουλευτής που θέλει να εκλεγεί πρέπει να συγκεντρώσει τουλάχιστον 3% των ψήφων της επικράτειας ( και όχι της περιφέρειας που συμμετέχει), οι περισσότεροι υποψήφιοι συμμετέχουν στις εκλογές σε ομάδεςέτσι ώστε όλοι μαζί να αποκτήσουν το 3% που ισχύει και στην ομαδική εκλογή. Οι ομάδες ονομάζονται συνδυασμοί και στηρίζονται συνήθως από ένα ή περισσότερα κόμματα.
Μετά την είσοδο στη βουλή, οι 300 αντιπρόσωποι δίνουν όρκο πίστης στην πατρίδα και στο σύνταγμα και έπειτα, είναι ελεύθεροι να ασκήσουν κατά το δοκούν τα βουλευτικά τους καθήκοντα, να ψηφίσουν κατά συνείδηση, να συμμετέχουν σε όποια πολιτική ομάδα (κόμμα) του κοινοβουλίου επιθυμούν, να σχηματίσουν καινούργια ή να μένουν ουδέτεροι. Τέλος, για την εξασφάλιση της απόλυτης ανεξαρτησίας τους , οι βουλευτές εισπράττουν από το Δημόσιο αποζημίωση και δαπάνες, απολαμβάνουν συγκοινωνιακή, ταχυδρομική και τηλεφωνική ατέλεια και  δεν καταδιώκονται ούτε εξετάζονται με οποιονδήποτε τρόπο για γνώμη ή ψήφο που έδωσαν κατά τη διάρκεια της θητείας τους. 
ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015 ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΙ:
ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ 
..
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Α’ ΑΘΗΝΩΝ 

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ