Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

ΠΑΡΑΔΡΟΜΟΣ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗΣ-ΠΑΡΑΛΙΑΣ

 Με σχετικά περισσότερη ασφάλεια θα μπορούν να κινούνται πλέον πεζοί και ποδηλάτες στον παράδρομο Περίστασης- Παραλίας, καθώς ολοκληρώθηκε το έργο της τοποθέτησης μεταλλικών
στηθαίων που διαχωρίζουν το ρεύμα του κύριου δρόμου (με κατεύθυνση από Περίσταση προς Παραλία) από τον παράδρομο, αποτρέποντας έτσι τις αυθαίρετες διελεύσεις μηχανοκίνητων οχημάτων από και προς τον παράδρομο.
 Το φαινόμενο των αυθαίρετων διελεύσεων είχε επισημάνει επανειλημμένως με έγγραφά της η Τροχαία Κατερίνης προς την Αντιπεριφέρεια, συνιστώντας να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπισή του. Παρά τις αδικαιολόγητα έντονες αντιδράσεις κάποιων μεμονωμένων τοπικών συμφερόντων, η Αντιπεριφερειάρχης κα Μαυρίδου προχώρησε στην ολοκλήρωση του έργου, αφουγκραζόμενη την τοπική κοινωνία, τους πεζούς και την ποδηλατική κοινότητα, που επανειλημμένως ζητούσαν την ολοκλήρωση του έργου, για λόγους ασφαλείας.
Η Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας με σειρά δημοσιεύσεων και δράσεων, πίεσε προς την κατεύθυνση της ολοκλήρωσης του έργου, παρά μάλιστα τις ύβρεις και τις απειλές τις οποίες αντιμετώπισε ο Σύλλογος από κάποιους παράγοντες της περιοχής οι οποίοι θεωρούσαν ότι το συγκεκριμένο έργο ζημίωνε τα συμφέροντά τους και οι οποίοι παρέβλεπαν το γεγονός ότι πρόκειται για έναν δρόμο στον οποίο χάθηκαν ανθρώπινες ζωές.
 Ελπίζουμε την ίδια αποφασιστικότητα να επιδείξει και ο Δήμος Κατερίνης, προς την κατεύθυνση μιας συνολικής αναβάθμισης της αισθητικής, της λειτουργικότητας και του επιπέδου ασφάλειας της συγκεκριμένης διαδρομής με την δημιουργία πεζοδρόμου και ποδηλατοδρόμου, κάτι που θα συμβάλει και στην οικονομική τόνωση των παρακείμενων καταστημάτων. Ως τότε, ο αγώνας για ασφαλείς ποδηλατικές μετακινήσεις θα συνεχιστεί αμείωτος.
Εκ του Δ.Σ.