Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Ποιά είναι η ιστορία της άτυχης "Carol Anne";


Η Heather O'Royrke (Carol Anne στο poltergeist) γεννήθηκε στις 27/12/1975 στο Santee, San Diego, California. Πριν ακόμα πάει στην πρώτη τάξη είχε τάση στην κουλτούρα του σινεμά.

Όταν περίμενε έξω από τον τότε επίτροπο της MGM την μητέρα της, ένας άγνωστος την πλησίασε
και εκέινη του είπε ''Με λένε Heather O'Rourke, αλλά εσύ είσαι ένας άγνωστος και δε πρέπει να σου μιλάω''.

Όταν η μητέρα της βγήκε από το γραφείο, ο άγνωστος συστήθηκε ως Steven Spielberg. Στην πρώτη οντισιόν που έκανε απέτυχε, γιατί γέλασε με ένα βαλσαμωμένο ζώο που υπήρχε στο χώρο. Αλλά και ο Spielberg έτσι κι αλλιώς έψαχνε για ένα κοριτσάκι 6 ετών και τότε η Heather ήταν 5.

Ο σκηνοθέτης όμως κάτι είδε πάνω της και της είπε να ξαναπεράσει για μια "τρομακτική οντισιόν". Τη δεύτερη φορά της είπε απλά να ουρλιάξει, εκείνη ούρλιαξε με αποτέλεσμα ο Spielberg να πει στους γονείς της ''Δε ξέρω τι τρέχει με αυτό το κορίτσι αλλά τη πήρε τη δουλειά''.



Έτσι ξεκίνησε και η καριέρα της. Εμφανίστηκε στα "Happy Days" (1974) (1982-1983), "Webster" (1983) (1983-1984) και "Still the Beaver" (1984). Βέβαια η επιτυχία ήρθε με το ''Poltergeist'' το 1982 και με τα σίκουελ που ακολούθησαν.

Τον Ιανουάριο του 1987 η Heather δεν ένιωθε καλά, και οι γονείς της την μετέφεραν στο νοσοκομείο.Από εκεί της είπαν ότι πρόκειται για μια απλή γρίπη. Αργότερα και αφού τα συμπτώματα συνεχίστηκαν, οι γιατροί διέγνωσαν μια ασθένεια ονόματι ''Crohn's Disease'' .
Μετά από αυτό έκανε θεραπεία κατά τα γυρίσματα του ''Poltergeist 3'', αλλά ποτέ δε παραπονέθηκε.

Στις 1/1/1988 δηστυχώς απεβίωσε σε ηλικία 12 ετών από καρδιοαναπνευστική ανακοπή και εντερική στένωση όπως είπαν ακριβώς οι γιατροί. Οι γονείς της έκαναν μύνηση στο νοσοκομείο για την λάθος διάγνωση τη πρώτη φορά.




himaira