Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

ΤΟ 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΠΥΔΝΑ


Μαθητές του 3ου Δημ. Σχολείου Κατερίνης στην Αρχαία Πύδνα
Την Αρχαία Πύδνα επισκέφθηκαν, το πρωί της Τρίτης, μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στον Αρχαιολογικό χώρο και είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τον
αρχαιολογικό θησαυρό της  Πύδνας, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Επισκοπικό των Λουλουδιών Κίτρους, όπου ενημερώθηκαν από τον υπάλληλο της 9ης Εφ. Βυζαντινών Αρχαιοτήτων κ. Αθανάσιο Γκιουλμετάρογλου, για τη σπουδαιότητα του συγκεκριμένου μνημείου.   Ακολούθησε επίσκεψη στο χώρο των Αλυκών όπου ενημερώθηκαν για την επεξεργασία και παραγωγή άλατος από  τον υπάλληλο κ. Βασίλη Μίγκο. Τέλος οι μαθητές απόλαυσαν στιγμές ξεγνοιασιάς και χαλάρωσης στο χώρο του Πάρκου που βρίσκεται στις Αλυκές Κιτρούς.
            Σημειώνεται πως η επίσκεψη των μαθητών στην περιοχή έγινε έπειτα από πρόταση του Αντιδημάρχου Δ.Ε. Πύδνας Δημήτρη Σιανίδη, ώστε οι μικροί μαθητές να γνωρίσουν τον αρχαιολογικό πλούτο της περιοχής. Σημειώνεται πως τις επόμενες μέρες την Αρχαία Πύδνα θα επισκεφθούν μαθητές του 3ου ΓΕΛ Καστοριάς, ενώ προγραμματίζονται επισκέψεις σχολείων και από άλλες περιοχές της Βορείου Ελλάδος.