Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Σε εμπορικό πλεόνασμα επέστρεψε η Ιαπωνία


growth Σε εμπορικό πλεόνασμα επέστρεψε η ΙαπωνίαΑύξηση για δεύτερο συνεχόμενο μήνα σημείωσαν οι εξαγωγές της Ιαπωνίας τον Σεπτέμβριο, αντανακλώντας τη σταδιακή ανάκαμψη της χώρας από το σεισμό και το τσουνάμι του περασμένου Μαρτίου, καθώς η παραγωγή οχημάτων επιστρέφει στα προ της
καταστροφής επίπεδα.

Οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 2,4% από το προηγούμενο έτος στα 5,9 τρισεκατομμύρια γεν (78,2 δισ. δολάρια), ωθώντας την Ιαπωνία να παρουσιάσει εμπορικό πλεόνασμα μετά το έλλειμμα που σημείωσε τον Αύγουστο, ανακοίνωσε το ιαπωνικό Υπουργείο Οικονομικών.

Η αύξηση ήταν ανάλογη με τις προσδοκίες των αγορών για ενίσχυση 1,0% και ήρθαν μετά την αύξηση 2,8% των εξαγωγών κατά τον προηγούμενο μήνα.

Ωστόσο, οι εισαγωγές αυξήθηκαν 12,1% στα 5,68 τρισ. γεν, σημειώνοντας αύξηση για 21ο μήνα στη σειρά, κυρίως λόγω των υψηλότερων τιμών της ενέργειας.

Το εμπορικό πλεόνασμα ανήλθε στα 300,4 δισ. γεν (3,9 δισ. ευρω) και είναι μεγαλύτερο από τις προσδοκίες της αγοράς για πλεόνασμα 199,5 δισ. γεν.

Ωστόσο, το εμπορικό πλεόνασμα είναι 61,2% χαμηλότερο από το επίπεδο που παρατηρήθηκε πέρυσι, αντανακλώντας το υψηλό κόστος ενέργειας.

Οι εξαγωγές αυτοκινήτων αυξήθηκαν 4,9%, ενώ οι εξαγωγές εξαρτημάτων οχημάτων ενισχύθηκαν 11,5%, σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών της Ιαπωνίας.


http://www.onlycy.com/