Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Πράσινη Ενέργεια: ολοκληρώθηκε φωτοβολταϊκό έργο 1,1 MW στον Κολινδρό Πιερίας



Φωτοβολταϊκό σταθμό ισχύος 1,1 MW στον Κολινδρό Πιερίας ολοκλήρωσε η εταιρεία Phoenix Solar Hellas, θυγατρική της γερμανικής Phoenix Solar AG, για λογαριασμό της κυπριακών συμφερόντων Sol Power, Production and Trading Electricity SA. Η φωτοβολταϊκή εγκατάσταση, η οποία
καταλαμβάνει έκταση 22.274 τετραγωνικών μέτρων, θα συνδεθεί με Εθνικό Δίκτυο Διανομής και Μεταφοράς Ενέργειας το αργότερο έως τις αρχές Νοεμβρίου.

Η ετήσια παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια από το φωτοβολταϊκό έργο υπολογίζεται σε 1,456 MWh, η οποία είναι αρκετή για να καλύψει με πράσινη ενέργεια τις ετήσιες ανάγκες ηλεκτρισμού περισσότερων από 400 νοικοκυριών, αποτρέποντας ταυτόχρονα την έκλυση 1.600 τόνων διοξειδίου του άνθρακα. Για την κατασκευή του έργου χρησιμοποιήθηκαν 5.680 φωτοβολταϊκά πλαίσια Suntech, τεχνολογίας κρυσταλλικού πυριτίου και αντιστροφείς ηλιακής ενέργειας SMA.

"Με ένα ακόμη έργο ισχύος 1,1MW το οποίο ολοκληρώθηκε σε διάστημα μόλις ενός μήνα, η Phoenix Solar Hellas συνεχίζει να συνεισφέρει στο πράσινο μέλλον της χώρας. Η εν λόγω επένδυση έχει ιδιαίτερη αξία σήμερα στη χώρα που η ανάγκη για την προσέλκυση ελληνικών και ξένων επενδύσεων σε όλους τους τομείς της οικονομίας, είναι επιτακτικότερη από ποτέ", σημείωσε ο γενικός διευθυντής της Phoenix Solar Hellas, Δρ Χρήστος Πρωτογερόπουλος.

Στο μεταξύ, πρόσφατα η εταιρεία ολοκλήρωσε φωτοβολταϊκό σταθμό, ισχύος 2MW στην περιοχή Δουνέικα της Αιτωλοακαρνανίας. Η ετήσια παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια από το φωτοβολταϊκό έργο υπολογίζεται σε 2.950MWh, και είναι αρκετή για να καλύψει με πράσινη ενέργεια τις ανάγκες ηλεκτρισμού περίπου 900 νοικοκυριών στη χώρα.

Το έργο αποτελείται από 9.724 πλαίσια τεχνολογίας κρυσταλλικού πυριτίου και έχει ήδη διασυνδεθεί με το Εθνικό Δίκτυο Διανομής και Μεταφοράς Ενέργειας, αποτρέποντας την έκλυση 3.200 τόνων διοξειδίου του άνθρακα ετησίως. Το έργο μάλιστα έχει πιστοποιηθεί από το διεθνή οργανισμό TUV Rheinland για την τεχνική αρτιότητα της κατασκευής του.

Σημειώνεται ότι η Phoenix Solar Hellas δραστηριοποιείται στον σχεδιασμό, την προμήθεια και την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων διασυνδεδεμένων στο ηλεκτρικό δίκτυο. Παράλληλα, δραστηριοποιείται στην εμπορία φωτοβολταϊκών πλαισίων και αντιστροφέων ηλιακής ενέργειας.

http://www.makthes.gr/