Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Οι Γάλλοι πληρώνουν για να κοιμηθούν σε bar (video)

france sleep bar 300x193 Οι Γάλλοι πληρώνουν για να κοιμηθούν σε bar (video)
Οι έρευνες το αναφέρουν ξεκάθαρα: ο μεσημεριανός ύπνος είναι ευεργετικός.
Κάτι τέτοια ακούν οι Γάλλοι επιχειρηματίες που σέβονται την επιχείρηση και τον εαυτό τους και έχουν δημιουργήσει ειδικά δωμάτια στους χώρους εργασίας και προτρέπουν τους εργαζόμενους να πάρουν έναν υπνάκο για να είναι πιο
αποδοτικοί στη συνέχεια.
Τώρα, στο κέντρο του Παρισιού υπάρχει πλέον και ένα μπαρ που προσφέρει… ύπνο! «Προσπαθώ να έρχομαι εδώ όσο το δυνατόν πιο συχνά για χαλάρωση, ειδικά τώρα που έχουμε κρίση», δηλώνει η Μισέλ, πελάτισσα του Siesta Bar.
Μόλις κάποιος μπει, βγάζει τα παπούτσια του και επιλέγει σε ποιο από τα θερμαινόμενα κρεβάτια θέλει να ξαπλώσει για να πάρει έναν γρήγορο υπνάκο. «Ένας καλός ύπνος μπορεί να ανεβάσει το επίπεδο της ενέργειας», δηλώνει ο ιδιοκτήτης του μπαρ Κριστόφ Τσανσαβάνγκ. «Στόχος είναι να είσαι καλύτερος με τον εαυτό σου για αγχωμένους ανθρώπους με τη ζωή τους ή τη δουλειά τους».
Υπάρχει τιμοκατάλογος που χρεώνει το χαλάρωμα ανάλογα με τα λεπτά που επιθυμείς να ξεκουραστείς, αλλά για όσους αντέχει το πορτοφόλι τους υπάρχουν οι ακριβές εναλλακτικές λύσεις με μασάζ και ενυδρεία!
Ο μεσημεριανός ύπνος είναι και πάλι της μόδας στη Γαλλία, την ώρα που όλο και περισσότερες εταιρείες παρέχουν πλέον τον ειδικό χώρο για τη «σιέστα» των εργαζομένων…

http://www.onlycy.com/siesta-bar-france-