Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΕΡΕΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΙΤΡΟΥΣ ΕΟΡΤΑΣΕ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣΕ ΗΛΙΚΙΩΜΈΝΟΥΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ

 Ο Σύνδεσμος Ιερέων Μητροπόλεως Κίτρους (Σ.Ι.Μη.Κ.) με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου
Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου διοργάνωσε την Κυριακή του Παραλύτου 7 Μαϊου 2017 στον Καθεδρικό Ιερό  Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης, πνευματική  εκδήλωση τιμής στον Νεομάρτυρα προστάτη του Άγιο Ιωάννη της Ι. Μονής Πέτρας Ολύμπου και εν Ναούση μαρτυρήσαντα κατά το έτος 1822.



          Στην ιδιαίτερη αυτή εκδήλωση τιμήθηκαν 31 εν ενεργεία πρεσβύτεροι και συνταξιούχοι οι οποίοι συμπλήρωσαν τεσσαράκοντα και πλέον έτη πολύκαρπης διακονίας στο χώρο της Αποστολικής Ιεράς Μητροπόλεως με πνευματική και κοινωνική προσφορά στην τοπική κοινωνία.
          Μετά την προσφώνηση του Αιδεσιμολογιωτάτου προέδρου του Σ.Ι.ΜΗ.Κ. π. Μιχαήλ Κουρσιουμπά, ο οποίος απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό στο χριστεπώνυμο πλήρωμα, το λόγο έλαβε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος.

  
 Ο Σεβασμιώτατος εξήρε ιδιαίτερα την προσωπικότητα του Νεομάρτυρος  Αγίου Ιωάννου, την ασκητική του μορφή και την προσφορά του στην  Εκκλησία και τους εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνας της πατρίδος. Στη συνέχεια συνεχάρη το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου για την πρωτοβουλία αυτή και την άρτια διοργάνωση της εκδήλωσης καθώς και τους τιμωμένους κληρικούς στους οποίους απένειμε τον Μεγαλόσταυρο εξαιρετικής τιμής του Συνδέσμου, και τους προέτρεψε, λαμβάνοντας δύναμη από τον Τίμιο Σταυρό του Κυρίου, να συνεχίζουν με αμείωτο ζήλο και ενδιαφέρον να ασκούν τα λειτουργικά και πνευματικά των καθήκοντα ανεξαρτήτως ηλικίας διότι ο κληρικός μέχρι το τέλος της ζωής του πάντοτε παραμένει ενεργός.



          Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου, η Αντιδήμαρχος Κατερίνης κα Παρθένα Παρτσαλίδου Μαυρίδου, ο κ. Αλέξανδρος Γιουμίδης ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Κατερίνης, οι πρεσβυτέρες των ιερέων και πολλοί πιστοί.


          Οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, ο καθένας με την ιδιότητά του, συνεχάρησαν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη, το Δ.Σ. του Σ.Ι.ΜΗ.Κ. και όλους τους τιμωμένους ιερείς , ευχόμενοι υγεία και δύναμη στο ευθυνοφόρο και πολύπλευρο έργο τους.

Τιμηθέντες Αρχιμανδρίτες και Πρεσβύτεροι:
π. Μάξιμος Κυρίτσης
π. Νικόδημος Σκρέτας
π. Στέφανος Παπαθανασίου
π. Αστέριος Παπαγιάννης
π. Δημήτριος Τσιρώνης,
π. Παναγιώτης Κολιόπουλος
π. Παύλος Κοτρωνιάς
π. Σταύρος Ευθυμιάδης
π. Δημήτριος Παναηλίδης
π. Κωνσταντίνος Φάκας
π. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος
π. Εάγγελος Πουλατσίδης
π. Νικόλαος Φωτίου
π. Πέτρος Ζώης
π. Αναστάσιος Παναγιωτίδης
π. θανάσιος Θεολόγης
π. Γεώργιος Παπαγεωργίου
π. εόδωρος Κυραϊλίδης
π. Ιωάννης Χορμόβας
π. Θωμάς Γκρίτζιας
π. Ιωάννης Τσαρούχας
π. Στέφανος Κυραϊλίδης
π. Νικόλαος Παπανικολάου
π. Χαράλαμπος Κότσακας
π. Θεοφάνης Φωτιάδης
π. Ανδρέας Κατσικάκης
π. Αθανάσιος Ροβινσών
π. Πλούταρχος Τρικαλόπουλος
π. Ιωάννης Καρακούσης
π. Δημήτριος Γκούνας
π. Γεώργιος Γκουτζιούλης