Τρίτη 9 Μαΐου 2017

ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ - Δράσεις Αντιδημαρχίας Τουρισμού

 Στις επόμενες ημέρες θα έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση πινακίδων κατεύθυνσης πεζών και χαρτών σε κεντρικά σημεία της πόλης αλλά και η
τοποθέτηση πινακίδων QRcode σε διάφορα σημεία ενδιαφέροντος. Με τη συγκεκριμένη ενέργεια η πόλη της Βέροιας αναβαθμίζεται τουριστικά στο επίπεδο της οργάνωσης και εξυπηρέτησης του επισκέπτη της διευκολύνοντας τον προσανατολισμό και την καθοδήγηση του προς τα σημαντικά θέλγητρα της πόλης μας.
Παράλληλα, την περίοδο αυτή η Αντιδημαρχία Τουρισμού έχει τη χαρά να παρέχει πληροφορίες και να εξυπηρετεί σημαντικό αριθμό επισκεπτών, τόσο μεμονωμένων όσο και ομαδικών, όπως για παράδειγμα την επίσκεψη 80 μαθητών από τη Γαλλία που ήρθαν στην Βέροια να επισκεφτούν χώρους και σημεία που συνδέονται με τον Ά Παγκόσμιο Πόλεμο. Στα πλαίσια του προγράμματος Sur les traces de l'armée d'Orien τα παιδιά επισκέφτηκαν το Δημαρχείο της Βέροιας, διάφορα αξιοθέατα της και τα εβραϊκά μνήματα όπου υπάρχει επιτύμβια στήλη Γαλλίδας νοσοκόμας που είναι θαμμένη στη Βέροια. Ακόμη, γίνεται προώθηση του ενημερωτικού υλικού μέσω των φορέων της πόλης οι οποίοι το προωθούν στις διάφορες εκδηλώσεις που συμμετέχουν.


Επιπλέον, μέσα στον Μάιο η Αντιδημαρχία Τουρισμού προγραμματίζει εκδήλωση για τους επαγγελματίες του τουρισμού με αντικείμενο την παγκόσμια πλατφόρμα του Travel Massive.  Το Travel Massive αποτελεί μια παγκόσμια πλατφόρμα στην οποία συμμετέχουν επαγγελματίες του τουρισμού και travel insiders από όλο τον κόσμο. Αποτελείται από chapters και έχει αναπτυχτεί ήδη σε πάνω από 130 πόλεις στον κόσμο. Η παρουσίαση της πλατφόρμας αυτής θα γίνει από τα στελέχη της εταιρίας Respond on Demand με την οποία συνδιοργανώθηκε το Β2Β διήμερο τον περασμένο Μάρτιο.  Σύντομα θα βγει ανακοίνωση-πρόσκληση για τους επαγγελματίες του τουρισμού.


Τέλος, ο Αντιδήμαρχος του Τουρισμού, Βασίλης Λυκοστράτης, στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Βέροιας στο δίκτυο  «Αμφικτυονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων», θα μεταβεί στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας προκειμένου να συμμετέχει στο 2ο Συνέδριο Ελληνικών και Κινεζικών Πόλεων «GreekChinese Cities Forum II, Beijing, May 11-14, 2017» με συγκεκριμένο πακέτο δράσεων. Στόχος της επίσκεψης, πέραν της συμμετοχής στο Forum και στην ημερίδα για την εξερχόμενο κινέζικο τουρισμό, είναι η πραγματοποίηση συναντήσεων με επενδυτές και τουριστικούς πράκτορες, για την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία τουριστικού ρεύματος από την Κίνα.