Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Συνελήφθη 32χρονος για ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης στην Πέλλα

Μαζί με 22χρονο συνεργό του διέρρηξαν κτίσμα που στεγάζεται κατάστημα και οικία και αφαίρεσαν χρήματα και διάφορα αντικείμενα

Κατά τη διαφυγή τους έγιναν αντιληπτοί από την ιδιοκτήτρια την οποία και ακινητοποίησαν με χρήση βίας
Η άμεση ανταπόκριση και η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Γιαννιτσών, είχαν ως αποτέλεσμα την άμεση εξιχνίαση ληστείας σε βάρος ηλικιωμένης στην Πέλλα.
Για την υπόθεση συνελήφθη ένας 32χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου καθώς και 22χρονου ομοεθνή του, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ληστεία κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα οι προαναφερόμενοι τα ξημερώματα της 7-5-2017, διέρρηξαν κτίσμα στο οποίο στεγαζόταν κατάστημα και οικία και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό τον 20 ευρώ, μία τηλεόραση, ένα στρατιωτικό ξίφος και διάφορα άλλα αντικείμενα.
Κατά την διαφυγή τους έγιναν αντιληπτοί από την 77χρονη ιδιοκτήτρια την οποία ο 32χρονος ακινητοποίησε με χρήση βίας.
Στο πλαίσιο των ερευνών και με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, εντοπίστηκε ο 32χρονος χθες (08-05-2017) το μεσημέρι σε περιοχή της Θεσσαλονίκης και τον συνέλαβαν λίγο πριν επιβιβαστεί σε λεωφορείο με σκοπό να διαφύγει.
Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε το διοικητικό μέτρο της απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος SCHENGE N .
T α κλοπιμαία βρέθηκαν σε περιοχή της Πέλλας, καθώς και σε χώρο που χρησιμοποιούσε ο 32χρονος σε περιοχή της Θεσσαλονίκης και αποδόθηκαν στην 77χρονη.
Οι έρευνες συνεχίζονται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιαννιτσών.