Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Ένοχος σε βαθμό κακουργήματος διότι πυροβόλησε και τραυμάτισε θηροφύλακα

Εκδικάστηκε υπόθεση λαθροθήρα ο οποίος κατά τον έλεγχο που του έγινε, σήκωσε το όπλο του, σημάδεψε και πυροβόλησε 3 φορές θηροφύλακα,
τραυματίζοντας τον σε κεφάλι, ώμο και θώρακα. Το ίδιο άτομο, τον Ιανουάριο του 2010, πυρπόλησε το υπηρεσιακό όχημα του θηροφύλακα.
13 χρόνια περίμενε ο θηροφύλακας Απόστολος Ταουσανίδης, την δικαίωση του αφού μετά από δεκάδες αναβολές, απεργίες Δικηγόρων κ.λ.π. τελικά το Εφετείο στη Μυτιλήνη αποφάσισε τελεσίδικα να καταδικάσει 59χρονο σήμερα, που πριν 13 χρόνια πυροβόλησε τον θηροφύλακα και στη συνέχεια έκαψε το αυτοκίνητο του. Το δικαστήριο δέχτηκε ότι ο πυροβολισμός ήταν απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Β’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Αρχιπελάγους, στις 15/11/2004 κατά την υπηρεσία του στο Χαλκειός της Χίου ο ομοσπονδιακός θηροφύλακας Απόστολος Ταουσανίδης, εντόπισε άτομο να κυνηγάει τσίχλες σε κατοικημένη περιοχή, με χρήση μηχανήματος μιμητικών φωνών και παραποιημένο όπλο. Το εν λόγο άτομο αρνήθηκε να παραδώσει τα μέσα παράνομης θήρας καθώς και να ακολουθήσει την αυτόφορη διαδικασία ενώ λίγο αργότερα σήκωσε το όπλο σημάδεψε και πυροβόλησε τον θηροφύλακα 3 φορές, τραυματίζοντας τον σε κεφάλι, ώμο και θώρακα. Ο ίδιος σώθηκε προφυλάσσοντας τον εαυτό του αντανακλαστικά πέφτοντας στο έδαφος και κυλώντας στην αντίθετη κατεύθυνση. Ο δράστης διέφυγε ενώ ο ίδιος τον Ιανουάριο του 2010 πυρπόλησε το υπηρεσιακό όχημα του θηροφύλακα.
Την Δεύτερα 8 Μαΐου 2017 εκδικάστηκε η υπόθεση στη Μυτιλήνη και ο δράστης κρίθηκε ένοχος σε βαθμό κακουργήματος ενώ του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 10 ετών και οδηγήθηκε στις φυλακές.
Πληροφορίες: http://www.bkoa.gr & www.alithia.gr