Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Συνέντευξη Johnny Skoulas, 300 sold out live και η αξέχαστη βραδιά με την Κατερίνα Παπουτσάκη!

 1. Ο Johnny Skoulas μας παρουσιάζει τo 1ο του προσωπικό digital single μέσω της 14 Music, με τίτλο «My life goes». Πότε
κυκλοφόρησε το digital single και ποιο το ύφος και οι δημιουργοί του τραγουδιού.
·                   Το  ''Μy life Goes''  κυκλοφόρησε από την Insideout  και την 14Μusic στιs 25 Mαρτίου 2015. Το τραγούδι έγραψε και μελοποίησε  στην αρχική του μορφή η Σαλώμη Βασιλειάδου. Μετά το τροποποίησα προσθέτονταs μελωδίεs προκειμένου να προσαρμοστεί τέλεια στο ερμηνευτικό μου στυλ. Το ύφοs του single είναι ένα πάντρεμα συγγενών μουσικών στοιχείων  με μια όμωs διαφορετική ματιά. Το Hip-Hop R&B κουπλέ με τιs λούπεs  τον σύγχρονο ήχο και την Rap ερμηνεία, έρχονται σε μια αντίθεση με το ρεφραίν όπου η δυναμική του μαs δημιουργεί έκπληξη. Groovy Big Band με funky beat, Gospel Backing Vocals, Jazzy πνευστά και μια λυρική, Soul ερμηνεία δημιουργούν ένα πλουραλιστικό και μοναδικό μουσικό μείγμα. Το ολικό αποτέλεσμα μαs φέρνει στο μυαλό διαχρονικά Pop Singles όπωs το ''Freedom'' του  George Michael  όπου ο στίχοs είναι ένα δυναμικόο σύνθημα και η μουσική ανταποκρίνεται στην απόδοση αυτού.

2. Πότε ξεκίνησες στο χώρο της μουσικής; Ποια ήταν η αφορμή για να γίνει η αρχή.
·                   Ξεκίνησα το 1997 να εμφανίζομαι στο Cafe του ωδείου που φοιτούσα. Είχα ανάγκη να εκφραστώ μέσω του τραγουδιού και να μοιραστώ με τον κόσμο όλα αυτά που αισθάνομαι.

3. Πάντα ξένο στίχο; Σε εκφράζει περισσότερο;
·                   Το τραγούδι και η μουσική ήταν για μένα πάντα μια διέξοδοs από την καθημερινότητα. Ο ελληνικόs στίχοs τον οποίο σέβομαι και τιμώ, με προσγειώνει σε αυτή την πραγματικότητα. ΄Αλλωστε τον ερμηνεύουν τόσοι άνθρωποι με τόση αγάπη. Καλό θα ήταν πιστεύω, οι καλλιτέχνεs γενικά να αποδέχονται την αποστολή τουs και να προσφέρουν τα μέγιστα μέσω των εκφραστικών μέσων που τουs έχει δώσει ο Θεόs.

4. RnB, soul, jazz.....στην Ελλάδα που χορεύει ποπ και λικνίζεται στο λαϊκό;
·                   R&B,Soul και Jazz. ‘Oπωs Elvis Presley,Μichael Jackson, James Brown,Tom Jones,Barry White,Frank Sinatra. R&B Soul και Jazz λοιπόν είναι η διαχρονική Ποπ. Είναι ο,τι πιο εμπορικό και ποιοτικό ταυτόχρονα υπάρχει μουσικά στον πλανήτη. Δυστυχώs για τα εν λόγω είδη μουσικήs στη χώρα μαs,  στο εισπρακτικό κομμάτι, η «πίτα» είναι αφύσικα περιορισμένη. Η απάντησή μου είναι οτι αφ`ενόs δεν κάνω μουσική αγγλόφωνη μόνο για ‘Eλληνεs και αφ`ετέρου, αν δεν κάνουμε τίποτα δεν θα αλλάξει ποτέ τίποτα.



5. Ερμηνευτής και δάσκαλος, performer και συνθέτης. Σε κερδίζει κάτι από αυτά περισσότερο ή, το σύνολο είναι αυτό που σε εξιτάρει;
·                   Μα φυσικά, ο ερμηνευτήs. Tα υπόλοιπα προκύπτουν από αυτό. Η διδασκαλία πηγάζει από την εμπειρία του ερμηνευτή και η σύνθεση από την ανάγκη εξυπηρέτησηs αυτού πάλι.

6. Συνεργασίες αξιόλογες. Κάποια που χαράχτηκε για έναν ιδιαίτερο λόγο;
·                   Υπήρξαν συνεργασίεs με καλλιτέχνεs και χώρουs εμφανίσεων όπου συνευρέθηκα. Η σημαντικότερη όλων και αυτή που με εγκατέστησε στην καρδιά του Αθηναϊκού κοινού ήταν στο Club του Σταυρού του Νότου. 300 sold out εμφανίσειs μέσα σε 3 χρόνια. Κάθε μέρα Live Show με τιs αγαπημένεs μουσικέs με souper oρχήστρα, ήχο, φώτα  και  ο κόσμοs έξω στο κρύο να περιμένει. Αυτή η συνεργασία με χάραξε γιατί με όπλισε με την εμπειρία του καλλιτέχνη που το έχει κάνει και έχει παρουσιάσει  αυτό που έχει στο μυαλό του με πλήρη αποδοχή σε επαγγελματικό επίπεδο. Εκεί έστησα το κοινό μου, το ρεπερτόριο μου και την σκηνική μου παρουσία διότι είχα τιs συνθήκεs και το τέλειο timing για να το κάνω. ‘Ηταν σαν μια ωραία κινηματογραφική ταινία.


7. Διαπιστώνεις αλλαγές στα live; Έχουν μειωθεί, έχουν αυξηθεί οι απαιτήσεις, γίνονται "εκπτώσεις" στην ποιότητά τους λόγω καιρών;
·                   Τα προβλήματα στιs ζωντανέs εμφανίσειs υπήρχαν πάντα. Υπεύθυνοs είναι πάντα ο καλλιτέεχνηs. Aν κάτι δεν πάει καλά και δεν υπάρχει χημεία και επικοινωνία με την επιχείρηση, καλό είναι ο καλλιτέχνηs να κάθεται σπίτι του και να περιμένει τιs κατάλληλεs συνθήκεs.

8. Φωνή, σκηνική παρουσία, καλό τραγούδι. Κάποτε ήταν το τρίπτυχο της επιτυχίας μα όχι πια. Συμφωνείς;
·                   Σίγουρα το τρίπτυχο έχει αλλάξει στην εμπορική ραδιοφωνική επιτυχία που στηρίζεται πλέον περισσότερο στην ατάκα. Ευτυχώs δεν έχει αλλάξει στιs ζωντανέs εμφανίσειs όπου είναι και το κύριο μέσω εσόδων για τον καλλιτέχνη.

9. Live αυτό το διάστημα ή, το αμέσως επόμενο;
·                   Το χειμώνα εμφανιζόμουν στο Θέσιs 7 στο Μοναστηράκι.Το  Concept ήταν: Johnny Skoulas in a Las Vegas Mood. Special  guest στιs εμφανίσειs μου  ήταν η ηθοποιόs  Ντορίνα Θεοχαρίδου. Οι εμφανίσειs ολοκληρώθηκαν το Πάσχα με απόλυτη επιτυχία.                                                                                                      ‘Εκανα επίσης αφιερώματα  στο μουσικό έργο του Isaac Hayes με την εννιαμελή  Cosmosband. Eμφανίστηκα για μια βραδιά τα Χριστούγεννα  στην Τεχνόπολη στο Γκάζι με Special guest  την ηθοποιό Κατερίνα Παπουτσάκη. Η συναυλία θα μείνει αξέχαστη, αφού ο κόσμοs δεν επέτρεπε να τελειώσει το live με συνεχόμενα  encore. Oι  εμφανίσειs θα συνεχιστούν το καλοκαίρι με summer tour για το World of Fashion με ενα Deep Soulful House DJ Set και live tribal percussion set. Πρώτοs σταθμόs το Buddha Club στο Λουτράκι στιs 31 Mαΐου και μετά θα ακολουθήσουν εμφανίσειs σε όλη την Ελλάδα.

10. Σκέψη και έμπνευση για επόμενο τραγούδι;
·                   Το επόμενο τραγούδι θα είναι μια αγαπημένη διαχρονική μπαλάντα. Θα διασκευαστεί το καλοκαίρι σε Club Remix από αγαπημένο συγκρότημα τηs Local dance σκηνήs με διακρίσειs στο εξωτερικό. Θα είναι ένα τραγούδι και μια συνεργασίια έκπληξη.

Σ΄ ευχαριστούμε πολύ και σου ευχόμαστε καλή επιτυχία σε κάθε σου βήμα.
·                   Εγώ σας ευχαριστώ πολύ.