Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Διεθνές Βραβείο Επιχειρηματικής Αριστείας για το πρόγραμμα υποτροφιών ΙΚΥ-ΕΤΕ «2+2»

 Το πρόγραμμα βραβεύτηκε στην κατηγορία «Outstanding HR Initiative»

Το διεθνές βραβείο επιχειρηματικής αριστείας «Global Business Excellence Awards in Outstanding HR Initiative» απέσπασε η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας. Η ΕΤΕ βραβεύτηκε για το
πρόγραμμα που υλοποίησε το 2014 σε συνεργασία με το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών στην σημαντική κατηγορία αξιοποίησης ανθρωπινου δυναμικού «Outstanding HR Initiative».
Τα Διεθνή Βραβεία Επιχειρηματικής Αριστείας είναι από τα σημαντικότερα βραβεία επιχειρηματικής αριστείας στον κόσμο. Λόγω του υψηλού προφίλ τους, τα βραβεία προσελκύουν ένα ευρύ φάσμα συμμετεχόντων από όλο τον κόσμο, από μεγάλες πολυεθνικές μέχρι και οργανισμούς του δημόσιου τομέα. Οι νικητές έχουν ένα κοινό στοιχείο - είναι πραγματικά άριστοι σε αυτό που κάνουν. Αυτό απέδειξε η συνεργασία της Εθνικής Τράπεζα της Ελλάδος με το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών με την κατάκτηση του Διεθνούς Βραβείου Επιχειρηματικής Αριστείας για το πρόγραμμα «2+2».
Τα Διεθνή Βραβεία Επιχειρηματικής Αριστείας έχουν ως κριτές  μια μεγάλη ομάδα ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων οποίοι επιλέγουν τους νικητές σύμφωνα με αυστηρά κριτήρια για κάθε κατηγορία και τομέα εστιάζοντας στα οικονομικά αποτελέσματα , την καινοτομία , εργασιακές σχέσεις , τις επενδύσεις και τα κοινωνικά οφέλη.
Υπενθυμίζουμε ότι το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) σχεδίασε και υλοποίησε πιλοτικά με την Εθνική Τράπεζα το καινοτόμο Πρόγραμμα Υποτροφιών «2+2» όπου η αριστεία επιβραβεύεται με τον πιο ουσιαστικό τρόπο: οι μεταπτυχιακές σπουδές συνδέονται άμεσα με την αγορά εργασίας και άριστοι εξειδικευμένοι νέοι επιστήμονες απασχολούνται στον κλάδο των σπουδών τους στις κορυφαίες επιχειρήσεις και οργανισμούς της χώρας.
Η Εθνική Τράπεζα συμμετέχει στο πρώτο πιλοτικό Πρόγραμμα «2+2» του ΙΚΥ για το 2014, με εκατό (100) θέσεις εργασίας για υποτρόφους του ΙΚΥ, μεταπτυχιακούς επιστήμονες στην Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, παρέχει στους υποτρόφους, παράλληλα με τις μεταπτυχιακές σπουδές τους, πρακτική άσκηση για διάστημα έως δύο έτη και στη συνέχεια, παρέχει θέσεις εργασίας με καθεστώς πλήρους απασχόλησης για δύο επιπλέον έτη.
«Το καινοτόμο αυτό πρόγραμμα υποτροφιών σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε με πολλές δυσκολίες. Η επιτυχία του έγκειται στο ότι εισάγει άμεσα τους φοιτητές υποτρόφους στην αγορά εργασίας,  ενάντια στην ανεργία και ιδιαίτερα στο αυτοκτονικό για τη χώρα μας φαινόμενο φυγής στο εξωτερικό. Φανταστείτε να είχαμε χρηματοδότηση για πάρα πολλές τέτοιες υποτροφίες. Από την μεριά του το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να προχωρήσει σε νέο πρόγραμμα με 300 θέσεις υποτροφιών για όλους τους επιστημονικούς και εργασιακούς τομείς με κονδύλια από το νέο ΣΕΣ.
Το νέο πρόγραμμα έχει ήδη ενταχθεί στα εμπροσθοβαρή έργα του νέου ΣΕΣ 2014-2020», δήλωσε για το ΙΚΥ η πρόεδρος του ΔΣ αν. Καθ. Εφη Μπάσδρα.