Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

1.580 προσλήψεις για οπλίτες και σωφρονιστικούς

Άνοιξε ο δρόμος για έκδοση νέων προκηρύξεων μέσα στο 2015 από το Υπουργείο Δικαιοσύνης για 580 προσλήψεις σωφρονιστικών υπαλλήλων ενώ στο πλαίσιο των μέτρων
για την αντιμετώπιση της ανεργίας και της κάλυψης αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων, το υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας δημιουργεί 1000 νέες θέσεις εργασίας, για διάστημα έως 3 ετών.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, υπεγράφη από τον υπουργό Εθνικής 'Αμυνας Πάνο Καμμένο σχετική απόφαση για τη δρομολόγηση των απαιτούμενων, από την κείμενη νομοθεσία, διαδικασιών για ανακατάταξη στους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων 1000 συνολικά (600 στρατό ξηράς, 200 Πολεμικό Ναυτικό,200 Πολεμική Αεροπορία) οπλιτών για βραχεία περίοδο δυο ετών, η οποία μπορεί να παραταθεί για ακόμη ένα έτος.
«Η δυνατότητα ανακατάταξης δίνεται μόνο σε οπλίτες που υπηρετούν και όχι σε εφέδρους αμέσως μετά και σε συνέχεια της εκπλήρωσης της θητείας τους. Οι παραπάνω οπλίτες θα συνεχίζουν να υπηρετούν στις μονάδες από τις οποίες και θα απολύονται και οι οποίες έχουν καθορισθεί με σχετική υπουργική απόφαση χωρίς δυνατότητα μετάθεσης» σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Παράλληλα για τις προσλήψεις στις φυλακές με έγγραφο ποτ διαβιβάστηκε στις 29 Απριλίου μετά από ερώτηση για τα σοβαρά προβλήματα στο Κατάστημα Κράτησης της Πάτρας, και όπως επισημαίνει ο υπουργός, με τον προσφάτως ψηφισθέντα νόμο «Μεταρρυθμίσεις ποινικών διατάξεων, κατάργηση καταστημάτων κράτησης Γ' Τύπου και άλλες διατάξεις» έχει προβλεφθεί η αύξηση των θέσεων του προσωπικού των καταστημάτων κράτησης της χώρας κατά 500, εκ των οποίων 340 θέσεις αφορούν αύξηση των θέσεων κλάδου ΔΕ Φύλαξης και 160 θέσεις αφορούν αύξηση των θέσεων κλάδου ΔΕ Προσωπικού Εξωτερικής Φύλαξης. Για την πλήρωση των εν λόγω θέσεων έχει ήδη εκδοθεί ΠΥΣ.
Στον ίδιο νόμο προβλέπεται επιπλέον αύξηση θέσεων των προσωπικού των Καταστημάτων Κράτησης, ως ακολούθως:
- Κατά 20 οι θέσεις του κλάδου ΠΕ Σωφρονιστικού Ενηλίκων,
- Κατά 20 οι θέσεις του κλάδου ΤΕ Υγείας Πρόνοιας ειδικότητας Νοσηλευτικής,
- Κατά 10 οι θέσεις κλάδου ΠΕ Κοινωνικής Εργασίας
- Κατά 10 οι θέσεις του κλάδου ΤΕ Υγείας Πρόνοιας ειδικότητας Κοινωνικής Εργασίας και
- Κατά 20 οι θέσεις του κλάδου ΔΕ Διοικητικού Λογιστικού.
Με το έγγραφο γίνεται, επίσης, γνωστό ότι στο πλαίσιο του προγραμματισμού προσλήψεων για το έτος 2015, έχει αποσταλεί στο υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης έγγραφο του υπουργείου Δικαιοσύνης με το οποίο ζητείται επικαιροποίηση της ΠΥΣ. Ζητείται επίσης η πλήρωση 140 κενών θέσεων του κλάδου ΔΕ Φύλαξης και 10 κενών θέσεων του κλάδου ΔΕ Εξωτερικής Φρούρησης και η έγκριση πλήρωσης θέσεων που προβλέπονται στον προσφάτως ψηφισθέντα νόμο του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

http://www.dikaiologitika.gr/