Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Ο ξηρός καρπός που διώχνει τον πονοκέφαλο!

Υπάρχει ένας ξηρός καρπός του οποίου οι ιδιότητες γιατρεύουν τον πονοκέφαλο.
Οπότε, την επόμενη φορά που θα νιώσετε πονοκέφαλος ή κεφαλαλγία και πριν πάρετε
ασπιρίνη ή depon ή ζητήσετε ιατρική συμβουλή, στραφείτε προς τη φύση!
Γιατί πολύ απλά, η σαλικίνη, που είναι το βασικό συστατικό της ασπιρίνης και καταπραΰνει τον πόνο,μπορεί να βρεθεί σε μεγάλες ποσότητες στα αμύγδαλα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μερικοί άνθρωποι που πάσχουν από ημικρανίες έχουν χαμηλότερα επίπεδα μαγνησίου από τους ανθρώπους που δεν έχουν. Αρκετές μελέτες δείχνουν ότι το μαγνήσιο μπορεί να μειώσει τη συχνότητα των επιθέσεων της ημικρανίας.
Όπως εξηγούν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Maryland, σε μελέτη που έγινε για να ελεγχθεί η αποτελεσματικότητα του μαγνησίου στη μείωση των ημικρανιών, διαπιστώθηκε ότι οι άνθρωποι που πήραν μαγνήσιο μείωσαν την συχνότητα των επιθέσεων ημικρανίας κατά 41,6 % σε σύγκριση με 15,8% εκείνων που έλαβαν εικονικό φάρμακο. Τα αποτελέσματα ήταν ταχύτερα και κυρίως χωρίς παρενέργειες και δυσμενείς αντιδράσεις.
Η ΣΩΣΤΗ ΔΟΣΗ
Για όσους θέλουν να δοκιμάσουν τα αμύγδαλα ως θεραπεία για τους πονοκεφάλους συνιστάται μία χούφτα αμύγδαλα ή 10-12 τεμάχια την ημέρα που ισοδυναμούν με μία ασπιρίνη. Εάν παρόλα αυτά είστε αλλεργικοί στη σαλικίνη που περιέχουν τα αμύγδαλα, είναι προτιμότερο να ζητήσετε ιατρική βοήθεια.