Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της επιτροπής Εμποροπανήγυρης Αιγινίου με θέμα την εξέταση προτάσεων βελτίωσης της φετινής διοργάνωσης

Με την παρουσία του Δημάρχου Πύδνας- Κολινδρού Ευάγγελου Λαγδάρη, ύστερα από πρόσκληση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου  Αυγουστίνου Ανδρικόπουλου,
πραγματοποιήθηκε στις 04-05-2015 στις 10:00 π.μ., στο Δημαρχείο Αιγινίου, συνεδρίαση της επιτροπής Εμποροπανήγυρης Αιγινίου που συγκροτήθηκε με την 187/2014 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και θέμα την εξέταση προτάσεων βελτίωσης της φετινής διοργάνωσης.
Στην συνάντηση έλαβαν μέρος  τα μέλη της επιτροπής:
1.Κακάνης Κων/νος ,αντιδήμαρχος
2.Νικολοπούλου Βασιλική, αντιδήμαρχος
3.Γκαϊντατζής Γεώργιος ,δημοτικός σύμβουλος
4.Γκορτσίλα Αικατερίνη, μέλος συμβουλίου Δ.Κ. Αιγινίου
5.Μιλκούδης Παρασκευάς, μέλος συμβουλίου Δ.Κ. Αιγινίου
6.Αργυριάδης Νικόλαος, μέλος δ.σ. επαγγελματιών
7.Γρηγοριάδης Ιωάννης, πρώην πρόεδρος δ.σ.
8.Γιουμούκης Στέφανος, εκπρόσωπος επαγγελματιών εστίασης
9.Τερζής Πέτρος, πρόεδρος δ.σ. επαγγελματιών

Στην αρχή  της συνάντησης ο Δήμαρχος ανακοίνωσε την πρόθεση της δημοτικής αρχής να στεγάσει κατά τη θερινή περίοδο τα οικόπεδα που διατίθενται για ταβέρνες ,τη διευθέτηση των όμβριων υδάτων καθώς και την προσθήκη πυροσβεστικών κρουνών στο χώρο της εμποροπανήγυρης  ,έργο που θα κοστίσει περίπου  50.000 €. Πρόσθεσε μάλιστα ότι το υπόλοιπο  των φετινών εσόδων θα διατεθεί στην αποπεράτωση του Πολιτιστικού Κέντρου του Αιγινίου.
Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε γύρω στις 12 το μεσημέρι και η εισήγηση της επιτροπής θα εισαχθεί στην Ε.ΠΟΙ.ΖΩ. και στο Δημοτικό Συμβούλιο προς συζήτηση.
Περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:
1.       νέα κανονιστική απόφαση
2.      ενσωμάτωση  χρέωσης των λαμπτήρων στο πάγιο ηλεκτροφωτισμού
3.      αναλογική  χρέωση οικοπέδων
4.      κατασκευή  παρεμβάσεων (πυροσβεστικοί κρουνοί ,αποχέτευση όμβριων, στέγαση καταστημάτων εστίασης, φωτισμό εισόδων)

5.      ανακαθορισμό χρήσεων των προς διάθεση χώρων