Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Ρήξη Μπουτάρη - ΚΕΔΕ: Εχει κομματικά συμφέροντα να δημιουργεί πρόβλημα

Το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού στην Τράπεζα της Ελλάδος, μετά την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης, ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, το δημοτικό
συμβούλιο Θεσσαλονίκης για τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων και κεφαλαίων του Δήμου.
"Σαν Δήμος είμαστε υποχρεωμένοι να στηρίξουμε με κάθε τρόπο την κυβέρνηση" δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, προσθέτοντας: "Είναι απολύτως απαραίτητο να δώσουμε δείγμα γραφής, ότι αυτός ο Δήμος αντιλαμβάνεται τι θα γίνει στη χώρα. Δεν εξυπηρετούμε την κυβέρνηση. Στηρίζουμε τη χώρα. Αυτή είναι δική μου άποψη".
Ο δήμαρχος, με αφορμή τις τοποθετήσεις της αντιπολίτευσης ότι το θέμα του τραπεζικού λογαριασμού θα πρέπει να συζητηθεί μετά το συνέδριο της ΚΕΔΕ, υποστήριξε: "Η ΚΕΔΕ θα δημιουργήσει όσα περισσότερα προβλήματα μπορεί. Την ξέρω. Δεν προασπίζεται τα συμφέροντα των Δήμων, προασπίζεται τα κομματικά συμφέροντα. Επίσης, οι αποφάσεις της ΚΕΔΕ δεν είναι δεσμευτικές".
Στην εισήγησή της, η αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιούλη Ρανέλλα ανέφερε πως θα ανοίξει τις επόμενες ημέρες ο τραπεζικός λογαριασμός, ο οποίος "θα διαρκέσει όσο πρέπει".
Ήδη, πρόσθεσε, "έχουμε κάνει προγραμματισμό, είμαστε προετοιμασμένοι για την όλη διαδικασία και θα ακολουθήσουμε αυτό που μας επιβάλει ο νόμος".
Ο εκπρόσωπος της μείζονος αντιπολίτευσης Εφραίμ Κυριζίδης ζήτησε το θέμα να απασχολήσει μετά το συνέδριο της ΚΕΔΕ. "Κανένας δήμος της χώρας δεν έχει πάρει απόφαση στο θέμα, το οποίο μας καλεί σήμερα η διοίκηση να ψηφίσουμε" είπε χαρακτηριστικά.
Η επικεφαλής της παράταξης "Θεσσαλονίκη - Ανοιχτή Πόλη" Ρία Καλφακάκου χαιρέτισε την απόφαση της διοίκησης να μεταφέρει τα ταμειακά διαθέσιμα "και να στηρίξει την εθνική προσπάθεια", ενώ ο Γιάννης Δελλής, από την παράταξη "Λαϊκή Συσπείρωση", υποστήριξε πως η διαδικασία "δεν θα έχει προσωρινό χαρακτήρα αλλά μόνιμο" και πρόσθεσε: "Το ταμείο φεύγει από τον Δήμο και θα το έχει η κυβέρνηση".
"Έχει σημασία πώς διαχειριζόμαστε τα χρήματα του Δήμου γενικότερα" είπε η επικεφαλής της παράταξης "Γειτονιές σε Δράση" Ελεάννα Ιωαννίδου, ενώ ο Γιώργος Ρακκάς από την παράταξη "Μένουμε Θεσσαλονίκη" τόνισε: "δεν μπορώ να συναινέσω, όταν είναι απαίτηση των δανειστών".

http://www.dikaiologitika.gr