Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Πανήγυρη Οσίου Ευθυμίου του Μεγάλου, υποδοχή Λειψάνου Αγίου Παρθενίου και χειροτονία του Π. Φιλάρετου Μπαιράμη

Πανήγυρη Οσίου Ευθυμίου του Μεγάλου και Υποδοχή Λειψάνου Αγίου Παρθενίου (Πανηγυρικός Εσπερινός και Πανηγυρική Θ. Λειτουργία)

Κατά το διήμερο 19-20 Ιανουαρίου τελέστηκαν πανηγυρικές λατρευτικές εκδηλώσεις επί τη Εορτή του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Ευθυμίου του Μεγάλου προστάτου της ενορίας μας. 
Την παραμονή, 19 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε η υποδοχή του Ι. Λειψάνου του Αγίου Παρθενίου του Επισκόπου Λαμψάκου εκ της Ιεράς Μονής Παναγίας Μακρυμάλλης Ψαχνών Ευβοίας το οποίο μετέφερε ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής πανοσιολογιώτατος αρχιμ. Ιάκωβος. 
Της υποδοχής και του πανηγυρικού εσπερινού προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος. 
Κατα την διάρκεια του Εσπερινού αλλά και μετά το πέρας του πλήθος κόσμου προσκύνησε το Ιερό Λείψανου του Αγίου Παρθενίου. 
Κατά το τέλος του εσπερινού ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την χειροθεσία του πρωτοπρεσβυτέρου και εφημερίου του Ι. Ναού μας Σωκράτη Ξενίδη στον βαθμό του Πνευματικού και Εξομολόγου καθώς και χειροθέτησε σε Ιεροψάλτη τον ήδη διακονούντα Πρωτοψάλτη του Ι. Ναού κ. Νικόλαο Ξάφη, καθηγητή Βυζ. Μουσικής στο Μουσικό σχολείο Κατερίνης . 
Την κυριόνυμη ημέρα, Τρίτη 20 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε Πανηγυρική και Αρχιερατική Θ. Λειτουργία προεξάρχοντος του Ποιμενάρχης μας και συλλειτουργούντων του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Παναγίας Μακρυμάλλης αρχιμ. Ιακώβου, του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω αρχιμ. Μάξιμου, του Πρωτοσυγκέλου της Ιεράς Μητροπόλεως μας καθώς και πλήθος κληρικών της Πιερίας. 

Κατά την Θ. Λειτουργία τελέστηκε και η εις πρεσβύτερον χειροτονία του ιεροδιακόνου Φιλαρέτου Μπαιράμη απο τον Κολυνδρό της Πιερίας. 

Πλήθος κολυνδρινών έσπευσαν να φωνάξουν το "Άξιος" στον πρεσβύτερο π. Φιλάρετο που με απόφαση του Σεβασμιωτάτου διορίστηκε στον Ιερό Ναό μας ως β΄εφημέριος. 

Τέλος να αναφερθεί ότι παρέστη συμπροσευχόμενος από το Ιερό Βήμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τριπόλεως και Λιβύης κ. Θεοφύλακτος.